Monday, 13 July 2009

erm...xtau nk tulis tajuk apa...

ahax...korg...aku dh abis kn dip aku dh...
walaupun lmbat drpd bdk2 lain...tp yg penting...aku dh berjaya tamat kn diploma aku...
brmula drpd pra diploma selama 1sem...kemudian msuk ke diploma...kmudian extend 1sem...yakni 7sem...pada sem ke-7...sangkut 1 paper plak...trpaksa buat supplement paper...
nden...akhir ny...lulus supplement paper...TAMAT LAH DIPLOMA AKU...

wahahahaha...betapa happy ny aku time tue...hanya tuhan saja lah yg tahu...tanggungjawab yg aku tanggung selama nie...serta merta rasa bebas drpd smua itu...harapan family smua abis dah kat situ...bila aku dpt tau berita gembira tue...aku trus ke dapur dapat kn mak aku...
aku trkedu bila dpat lihat muka dia...trus menitis air mata aku...trus aku peluk dia...tp nk tau apa yg keluar dr mulut dia???
"gagal supplement aritue lah yer??"
wahahahha...itu yg dia tny...aku dgn suara trsekat2...aku jawab x...aku trus meraung smbil peluk mak aku...aku happy sgt2 time tue...4tahun aku brtahan tuk tamat kn diploma aku...kesengsaraan jiwa...xde sape yg nmpk...

tp...dlm ketika aku menangisi kejayaan aku...xde siapa yg tahu...tangisan yg kluar...bkan sekadar tangisan suka...tp tangisan kerinduan serta kedukaan...pd awal pg hari yg sama...aku sedar...aku khilangan org yg aku sayangi...dia pergi tinggal kan aku...walaupun tuk sementara...tp...aku cube berkongsi kegembiraan aku...tp dia xde bersama2 aku time tue...dia pergi mmbawa diri...trlalu bercelaru aku ketika itu untuk brfikir...kerinduan...kegembiraan...kesedihan...kekecewaan...
aku selalu trbayang ketika itu..alang kah manis ny...jika saat itu...aku mnghantar sms mengenai kejayaan ny...dan dlm bebrapa saat aku akan mendapat panggilan drpd dia...kmudian mndengar suara dia mngucap kn tahniah kepada aku...tapi???????

tp xper lah...semua ny dh berlalu...dan dia dh dtg kembali dlm hubngan kami...
aku mengharap kn perkara yg lbih baik mnunggu aku dan mnunggu kami d masa akan dtg...

=P

nk tulis apa ek???

erm...
lama jgak kn aku xtulis pape kat blog aku nie...
wahahahaha...
aku xtau nk share mcmane n nk share apa dlm blog aku nie sbenar ny...

xtau knapa...sjak dua menjak nie...aku lbih suke pendam drpd meluah kn...
kmudian...kalo aku meluah kn...aku akan meluah kn secara agresif...
huhuhuhu...

ntah lah wei...
knapa ek khidupan nie makin hari makin rumit???
aku xtau nk kata mcmane...
tp aku dpt merasa kn...setiap hari...kehidupan aku semakin mencabar n semakin rumit...
semakin pening...semakin sterss...semakin tnsion tuk aku lalui smua itu...

tetibe tringat masa awal2 baru msuk zaman remaja...
semua ny happy...smua ny enjoy...smua ny manis tuk d kenang...
tp skrg nie???xtau kenangan yg mana bila d kenang akan mnjadi manis...
huhuhuhu....

aku pernah dgr org kata..."kalau lah masa boleh di putar smula..."
kadang2 aku pun trfikir mcm tue...tp apa kan daya...smua itu xmungkin...apa yg kite telah harungi...kite kene hadapi ny...
aku kene sedar...setiap apa yg berlaku...setiap apa yg datang...
adalah punca drpd diri kite sndri...adalah drpd jalan yg telah kita pilih selama ini...

masih ada peluang lg ker tuk aku perbetul kn keadaan ini semua???
kisah persahabatan???
kisah pelajaran???
kisah kehidupan???
kisah kekeluargaan???
KISAH PERCINTAAN???

ntah lah wei...kdang2 rasa mcm dh giveup smua nie...srius aku kata kan...skrg nie...saat ini...aku xtau nk brpegang n berpaut pd siapa...

kepada kedua ibu bapa aku???kepada family aku???tp mereka xpernah paham khidupan aku...kerana aku xpernah jujur tetang khidupan aku pada mereka...

kepada kekasih hati aku???ntah lah...kami saling tidak memahami...kasih syg mmg ada...cinta mmg ada dlm hati aku untuk dia...tp kami selalu tidak sehaluan...ntah lah...selalu salah paham antra satu sama lain...

kepada kawan2 aku???aku rasa seolah2 dah xde kawan tuk berduka sama2...aku tau smua ny salah aku...kerana time aku brgembira aku sering mlupa kn diorg smua...

yang aku ada...hny lah kawan2 suka2...walaupun hati aku merana...walaupun hati aku berduka...tp...xde sape yg brjaya menyelami aku...xde sapa yg dpt memahani aku...myb kerana aku jgak xpernah brjaya mnyelami ati ssorg...aku akan terus berpura2...seolah2 hati aku ini tidak parah...

INI SMUA DATANG DRPD PUNCA DIRI AKU SENDIRI...

bak kata org ramai...
pandai buat hal...pndai cari masalah...so...pandai2 lah tanggung sendri...

kan?????

=P

Fitness Tip of the Day

There was an error in this gadget

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...