Tuesday, 28 July 2009

dia & aku...

ntah lah...xtau mcmane aku nk luah kn bnde nie...
tp apa yg aku tau...aku prlu luah kn pkara nie jgak...
trlalu sakit...trlalu perit tuk aku hadapi bnde nie sorg2...

bnde nie brlaku awal pg td...
xtau lah mana dtg ny kkuatan aku pg td...
betapa aku brtahan selama ini...akhir ny...aku yg meletus dhulu...
trlalu sakit sgt tuk aku hadapi smua nie...dh xtrtanggung jiwa aku ini...

smua ny seolah2 tiada lg ruang tuk aku selama nie...
tp dia xtau mcmane dia buat pd aku selama ini...

kalo dia nk kata kn smua ny salah aku...
mari kite siasat dhulu knapa smua ny leh jd salah aku...

ko kata aku xpercaya kn ko...n slalu mnuduh ko bkan2...
juz fkir knapa aku jd mcm tue...sbb ko sndri dh runtuh kn kpercayaan aku pd diri ko...
mnipu sana sini...ke sana sini dgn org yg brbeza2...
ko xfkir plak smua tue???

ko kata aku slalu ckap bahawa ko selalu abai kn aku...
tp juz fkir kn lah...bila aku dlm keadaan gelisah..kecewa..happy...runsing...
smua ny ada ko fokus pd aku???
time aku gmbira stelah aku tmat kn dip aku...ko ada ker tuk aku???
time aku kecewa n bersedih ttg family aku...dlm jiwa aku yg xtenang...ko boleh tuduh n marah aku...n ko bz buat pkara lain...walaupun sesaat ko buat aku mcm tue...tp paham lah...aku perlu kn prhatian dr ko spnuh masa ketika tue...
bila aku brsedih sbb xdpt smbung stdy...tp ko bz klua dgn org lain...enjoy sana sini...
sdang kn aku dlm kekecewaan time tue...

ko kata aku slalu mrah2 kau...
tp ko xfkir plak...ko mcm lah xmarah kat aku kan???
kdang2 aku brtny kn soklan pun ko marah kn aku...ko xfkir plak smua tue??
bila ko klua kn kata2 kesat ko pd aku...bila ko tiggi kn suara ko pd aku...

ko xfkir plak bila ko xbrtnggung jawab....
ingt lah...ko slalu klua kn kata2 ko...
WHATEVER.....
MANE2 LA.......
ko xfkir ke kata2 tue amat mnyinggung prasaan aku??
bila aku mngharap kn jawapan yg ikhlas dr ko...tp itu yg ko balaz....

ko selalu kata bahwa ko dh bosan pd aku...
ko slalu kata aku xdpt happy kn ko...
aku brtahan...srius aku brtahan...
jgn ko fkir ko dpt bhagia kn aku...jgn ko fkir aku xbosan pd ko...
dh lama aku pndam smua nie...
n skrg aku dh lepas kn smua ny....
ini lah hasil ny.....

jgn kau fkir...aku bleh lupa pnipuan2 ko pd aku...
jgn ko fkir aku leh lupa apa yg ko buat d dpan mata aku....
aku sndri ada akal n hati...aku xbodoh tuk trus prhamba kn diri aku pd cinta yg amat mnyakit kn nie...

thanx sgt2 tuk smua ny...
i sntiasa brdoa...spaya u satu ari nnt...akan dpt rasa spt mana yg i rasa skrg nie.....
bru lah u tau...btapa kecewa ny i dlm tulus mnyintai u....
jgn ingt i memain dlm mnyintai u....jgn ingt i juz bdk2 hingusan dlm mnyintai u....

thanx 4 evrythng....
thanx sgt2 walaupun i tau u xkn prnah trime thanx i.....
stiap kata2 u dr awal kite brkenalan....msih n akan sntiasa trsemat dlm otak i....
spt mana yg u suruh....semat kn dlm otak i kn????
i buat apa yg u suruh.....

skrg nie...ko buat lah apa yg ko nk buat dgn tenang ny...
ko sndri kata ko xleh nk buat apa yg ko suka kn skrg nie???
skrg nie..buat lah...aku xambik kisah dh...
aku xnk ambik tau...n aku xnk jaga apa2 lg dh....
n ko rasa lah bila smua itu dh xde....kasih syg ikhlas dr aku......
smua ny dh brakhir......aku pun dh turut bosan tuk mnjaga ko....
aku pun dh muak nk jaga hbngan yg x kemana nie.....
stiap kali aku share krdt dgn ko....ko akan rply sms aku n akan bg mms....tp ada call aku???ada 3g aku???aku sorg jer kn yg buat mcm tue???
tp tgk2 esok dh abis krdt ny......apa smua ny tue???
jgn fkir aku xmemendam......

dh lah....trlalu sakit tuk aku trime smua nie.....
trlalu sakit tuk aku ingt smua nie....

N

...............................................................................................................

8 comments:

me---myself---i said...

aku terlanjur cinta kepadamu...
dan tlah ku berikan seluruh hatiku, tapi mengapa baru kini kau bertnyakan cintaku...
aku pun x mengerti yang terjadi apa slh dan kurgku pdmu...
kini terlambat sudah utk diperslhkan... kerna skali cinta aku tetap cinta...

-kechik bai- said...

hmm sabor jew la yer...

-kechik bai- said...

mcm pnah ko ckp kt aku...
jge ati ko bek2..
jgn mudah org len yg amik..
bia org itu bersunguh2 tuk memiliki ati ko 2 right...
so yg pergi tetap pergi..
jgn pndag blakag terus usha tuk berjaya...
jadikan mslh itu cbaram tuk harungi...
yg penting sntiasa menilai dri dah sentiasa berdoa kesejahteraan dri...
bukan mudah nk jd sempurna tp mampu sempurna jika kte mampu hadapi dengan senyuman...

lyndadyana said...

adoi..
mmg sakit...
sakit nk bace...
pnjg sgt..

Afzainizam said...

Salam ramadan Al mubarak, salam kenalan dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
kami baca older entry ko.. tapi dah berkali2 tak ade respont dari ko..

Anonymous said...

sedih skejap..

Anonymous said...

bodo jek.. kalo bebetul ko syg die slame ni, jgn ungkit psl krdt2 tu sumer.. satu lagi jgn cite kt org.. kalo ungkit2 n cite camtu mmg xbtul ar cara ko syg org.. ade sesuatu yg diharapkan selain kasih syg, kalo tak syg sbb harta benda sure syg sbb rupa.. sayangilah org bkn kerana paras rupa, tp hati budi, sbb kalo ko tak ubah cara ko smp bile2 ko jd camni.. ko pilih yg mane tu hak ko la.. jgn kate sume org same cam bf ko, ko je plu yg tak sdr2 diri lagi.. sekian..

i'm shin... i'm inesen said...

cedey woo

Fitness Tip of the Day

...CaRi LaH ViDeo...

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...