Monday, 11 May 2009

~~CeRiTa LaMa~~

...pd ari yg sama...

sbnar ny mlm sblum ari bad dtg PD...sum1 anta sms aku d pg2 buta...dia kata dia akan dtg ke PD jgak...

mula2 aku mmg xknal sapa yg sms aku tue...sbb hp lama aku mmg bengong sbb xklua nama pngirim sms...(kdang2)

nden bila aku tau sapa yg hntar tue...ya allah...trkedu xbrbahasa aku...xtau samada aku nk rply or x...tp akhir ny aku rply jgak...

dia lah 1st lover aku...org yg amat aku syg kn...org yg amat aku sanjung...org yg trlalu amat aku rindui...

dia kata akan brtolak dr umah dia dlm jam 8pg nden stay d PD smpai isnin...ok..fine...xper...aku fkir myb bleh bwak group bad brjmpe dia skali...tp...aku n group bad dh trtukar prancangan...n dia pun smpai PD pun dh ptg....xper lah...

tp...pd mlm ari ny...(baru td)

aku mmg brzam kuat sgt nk brjmpe dgn dia...n syukur pd tuhan...

skool mate aku dlu...anta sms aku ajak lepak minum2...aku rasa lega gile...aku mmg dh trfkir tuk brjmpe dgn dia...trpaksa lah aku mntk tlg ex skool mate aku nie brjmpe dgn dia...nsib baik ex skool mate aku nie sporting...

nden..lpas kami mkan n mnum2...aku trus ke tmpat bdk tue stay brsama lover dia n jgak fmly dia...

gigieh btul aku...aku tetap nk sgt jmpe dia...pd mula ny aku sgt bkobar2 nk jmpa dia...tp bila dh nk hmpir rsort yg dia stay...dada aku mula brdegup kuat...lutut aku mula brgoyang...aku xtau knapa mst jd mcm tue scara ttiba...aku trus jd takut n gmentar...

smpai ny aku kat rsort dia tue...dia pun klua...aku brsalaman dgn dia...DAN JUGAK LOVER DIA...oh...aku xbrpijak di bumi aku rasa...aku xtau apa yg aku fkir kn...aku xtau apa yg aku rasa kn...dah brtahun2 lama ny aku xbrjmpe n xbrtntang mata dgn dia...aku trlalu rindu kn dia...

lover dia mnjarak kn dri dr kami...bg aku xper lah...at least aku ada pluang tuk bborak dgn dia...n rapat dgn dia...n skurang2 ny aku dpt merasa kn haba badan ny...

pd mlm nie...bulan purnama nmpak suram2 d balik awan mendung...trus trlintas dlm otak aku...dlu aku slalu cntct dia sruh dia klua tgk bulan bila aku dpt tgk bulan jgak...tp mlm nie???kami dduk brsama...aku xkesampaian nk smpai nk tnjuk kn dia bulan yg malap tue...pilu ny ati aku...tp aku trus tabah kn ati aku...

mula lah prbualan kami...tp prbualan kami...hny dia yg byk brsuara...aarrhhh!!!suara dia...akhir ny...dh btahun2 aku xdpt dgr suara dia dr mulut dia sndri trus ke tlinga aku...tp aku trpaksa trus mnahan...stiap kata2 yg kluar dr mulut dia...stiap nada prcakapan dia...sgt memedih kn...sgt memilu kn ati aku...

aku hny mampu brsnyum n brsahaja jer...hny snyuman plastik yg mmpu aku buat...

aku percaya...dia masih simpan dendam lg pd aku...dia msih sakit lg d sbb kn aku...

dia brtnya kn aku psal lover aku...aku brtrus trang kata kn aku xde lover...dia xpercaya...n dia still kait kn aku dgn sum1 yg prnah dia knal...sdang kn aku dgn org tue xpernah lbih...

aku biar kn...

trlalu byk ungkitan n tomahan secara halus dia beri kn pd aku mlm nie...atau aku leh kata kn...carutan2 n jgak petiran2 drpd dia...aku trima jer...aku dgr jer...sbb stiap kali aku cuba menafi kn n mnerang kn stiap statement die...seolah2 xde guna ny...

malah die lbih mmbangga2 kn lover baru dia...mmg aku tau..dia bhagia dgn lover dia yg kini...aku xleh nk laku kn apa2 lg...

ntah lah...aku xtau nk luah kn mcmane...tp hny tuhan jer lah yg tahu...

srius aku xtau nk luah kn mcmane lg...

tp aku btul2 trkilan...slama ny ksih syg yg aku bg pd dia...dia hny anggp tue smua mainan drpd aku...

ntah lah...

jnji dia bhagia...bhagia lah ko brsama org yg ko syg...

maaf korg...aku xtau mcmane nk luah kn ny lg...

by the way...thanx nad sbb sudi dgr luahan aku...walaupun aku gnggu ko time ko brenjoy ngan diorg kat McD...

~~KeNaNGaN~~

arinie bad dtg ke rumah aku...bad...sahabat baik aku...knal time diploma kat uitm penang dlu...

tp dia grad dlu...aku extand....wahahahahha...die mmg sorg sahabat yg baik...wahahahaha...

die dtg dr s.alam...bwak kreta waja mak dia...die brsama girlz keinginan dia...dan kawan2 girlz tue...

erm...dlm krete ada sapa jer ek???jap...nk cuba ingt balik....girlz tue nama wai...

n kawan2 wai tue ada 3org lagi...shaz...agusz...dgn eJ...wahahahaha....kalo btul lah kn...

tp klua ngan diorg...mmg agak happening gak lah...tp last2 minit jer baru aku dpt adun kepala aku tuk jd sekepala ngan diorg...

wahahahaha....

mula2 dlm kul 10pg...bad smpai kat rumah aku...mula2 rancang nk lepak PD jer...nk g mandi kat PD...tp???

wahahaha...mmg drpd umah aku...ktorg g ke teluk kemang...tp kami xmandi pun...bgambar kat sana skit...main2 air skit...trus ktorg shoot ke melaka plak...

whahahahaaha....

tp aku xtau lah...dlm keadaan yg happy2 mcm tue...aku kdang2 ilang dlm ngelamun...salah satu...sbb aku trfkir kn ssorg...(tue aku crite kat posting lain)...n slah 1 sbb lg...mereka...

wai...shaz...eJ...dgn agusz...itu lah mereka....

aku xtau lah...sblum aku knal mereka lg...aku dh trsentap bile bad ada crite kn ttg mreka...

kemesraan mereka...keakraban mereka...huhuhuhu...sgt buat aku syahdu...

tmbahan lg bile mreka brjlan br4...n aku jln d blakang mereka...

ya allah...aku hny perlu kuat kn ati jer...
tgk lah kemesraan mreka br4....

juz dlm otak aku...aku trgmbar kn "mereka"..

sapa "mereka"??

nad...bdk kecik...n fendy...

aku rindu kn korg smua...aku rindu kn kmesraan korg...hny tuhan jer lah yg tau mcmane n betapa rindu ny aku kat korg...

mereka lah gendang pintu rumah aku...memujuk aku...yg clear kn sgala prob...yg mnyebab kn umah aku bnjir dgn air mata...

mereka lah yg tggl d dlm idup aku d saat2 akhir d penang aritue...

korg lah geng aku yg trbaik skali...aku mntk maaf atas segala salah n silap aku...

mngkin kite xdpt brsama mcm dlu smula...tp aku harap kite tetap akan brsatu smula nnt...

aku brharap sgt2...

...kemudian...baru aku sedar ssuatu...kami xde gmbar br4....aku xde gmbar brsama mreka br3...

korg...mcmane nie???hny kenangan dlm otak aku jer yg tggl...aku btul2 rindu kn korg...!!!

Friday, 8 May 2009

...KePaDa MeReKa...

korg....aku rindu sgt2 pd korg......trlalu rindu kn korg.......

aku mntk maaf sgt2 sbb aku prgi dahulu sblum korg.......

nad maq hayyam...nad pasu bunga...fendy...bdk kecik...

aku btul2 mntk maaf pd korg smua....

nad maq hayyam...
aku tau....kite dh brkawan lama....mcm2 dh kite lalui brsama.....
thanx sbb bg aku surat aritue ek...aku xsmpat pun nk bg korg smua surat.....
tp sbagai pnggnti...aku tulis dlm blog nie spaya korg baca n jgak org awam baca...spaya mereka tau jgak apa yg kite smua dh lalui brsama...apa yg kite smua rasa kn brsama slama ini......
nad....lbih kurang 5sem kite mnjd kawan kn nad???brmula dr sem 3....wahahahah...
tringat saat mlm aku bwak ko naik moto....mlm yg sejuk sgt....kite naik jmbatan....ko seluk tangan ko ke dlm poket sweater aku.....aku cuak sgt time tue.....ati aku trdetik....."ko nk rogol aku ker time tue?"wahahahah....nden kite prgi ke gurney...overnight brdua kat sana....nden awal pg kite brtolak n lepak kat nasmir kat autocity.....wahahahaha....tue pnglaman prtama aku kluar brsama prmpuan brdua.....kmudian....pristiwa yg aku ingt lg.....kite mkan d kfc mega....kite brsuap2an....wahahahaha....n balik kite brpegang tngan mlintas jln.......aku rindu kn ko nad.....
ko slalu ada d sisi aku xkira aku susah or senang....ko sering tlong aku.....tp ko jgak kdang2 sering buat aku bengang....wahahahahah.....nad....walau apa pun yg kite dh harungi n lalui brsama....aku nk ko tabah nad.....xsmua apa yg kite hajat kn akan mnjd hak kite.....maaf kn aku kerana byk meluka kn ati ko.....lpas nie...jga lah diri ko elok2.....jga penampilan tue skit ek....aku nk lpas nie aku nk tgk nad yg lawa....n pndai jaga ati org lain....wahahahaha.....n jgn slalu mngajuk balik kata2 org lain tau....xelok...jga ati ko...n jga maruah ko....ok????wahahahah....pape pun nad.....ko tetap d ati aku....ko tetap mnjd kawan aku smpai bila2......ingt....ko tue maq hayyam pling trkenal d antra kami smua....wahahaha.....miss u so much maq hayyam....... =P

nad pasu bunga....
wahahahaha...nk tulis apa plak ek psal ko nie????erm.....nad yg cantik lg lawa......cume 1 jer ko nie kekurangan...kemanisan d muka ko.......aku xtau ke mana hilang ny manis muka ko....sumpah aku brani cakap dlm blog nie....(ckap dpan2 aku xbrani)...wahahahaha....myb ko trlalu srius psal mnjaga brat bdan ko kot.....juz aku nk tegas kn....jga kesehatan ko...jaga metabolisma diri ko.....ok???jgn smpai buat kn ko nmpk pucat n jgn trlalu cengkung ok.....dah lah bf ko pun kering jer....tulang dgn tulang....xbest lah....wahahahahah......nad.....thanx sgt2 dgn stiap tjuk aja n sgala nasihat ko beri kn pd aku...ingt lg...ko slalu ckap psal hukum karma.....wahahahaha....mmg aku jhat kn buat org lain???last2 mmg aku d hukum balik dgn setimpal ny....wahahahah.....xper lah nad...dh nama pun life aku...bia lah aku jd kn smua yg dh brlaku itu jd pngajaran utk aku.....juz nk cakap...jgn lupa sgala knangan2 kite brsama tau......brlakon teater sama2......g lawatan ke kl sama2......pkai lukisan inai d tngan sama2......mkan brsuap sama2......lpak ngutuk org sama2.....brangan sama2....wahahahah.....rindu sgt kat ko...cume aku trkilan 1 jer.....aku xpernah dgr ko karok.....wahahahah.....n aku mntk maaf tau sbb aku xdpt jmpe ko sblum aku btolak balik.....maaf sgt2...hope sgt kite dpt smbung dgree sama2 nnt kat s.alam ek......nad...jgak dri ko elok2 k...jgn trlalu keras ati n jgn trlalu degil sgt tau...kdang2 kite trpaksa akui ksalahan kite sndri gak.....ok???wahahahah...snyum2 slalu my dear....... =P

fendy...
owh fendy..my skandal....wahahahaha....kantoi.....erm....fendy...maaf sgt2 tau apa yg dh brlaku....apa yg aku dh buat pd ko...apa yg aku xbuat pd ko...n apa je ksalahan aku pd ko.....n plsz tlg halal kn utang2 aku pd ko....plsz ek....wahahahahaah.....fendy....maaf kn aku sbb aku xmmpu terima cinta n ksih syg dr ko......maaf sgt2....bkan niat aku tuk prmain kn prasaan ko.....tp aku juz xmmpu...aku xready....n aku xnk ko trima nasib yg sama pd ex2 aku yg lain sblum nie.....fendy....thanx sbb ko sgt care psal aku.....pling aku xleh lupa...saat kite knal kat baling....soklan ko tue....ingt lg???perlu ke aku tulis dlm nie???wahahahahah......xper lah fendy...aku jarap lpas nie ko dpt cari org yg lbih baik n lbih ssuai tuk dri ko......hope kite akan dpt trus jd kawan smpai bile2 ek......pling klaka kn...tgk ko mnangis....susah sgt nk pujuk ko bile ko dh nangis....harap jer beruang...tp kuat nangis....wahahahaha......aku rindu kn ko sgt2....lpas nie xde lah sapa nk teman kn aku tido lg...xde sapa lah nk aku brmanja......sapa nk bungkus kn mkanan tghari tuk aku lpas nie???huhuhuhuhu......thanx tuk sgala2nya fendy......ko lah skandal aku yg trbaik...tp maaf kn aku sbb aku xmmpu mmbalaz cinta ko n slalu mninggalkn ko tuk mngejar org lain......maaf kn aku......plsz trima aku seadanya sbagai shabat ko.....boleh kn cyunk???wahahahah.....pape hal....lpas nie share lah aku smua ny ek.......snyum2 slalu.....n lg nasihat ak.....jgn nk jd lembut ok....cntrol cara brcakap....cntrol cara brjalan....mkin ari mkin truk lah....xnk nnt aku jmpe ko balik....ko jd ondan plak...aku xnk ok......huhuhuhu..... =P

last but not least......bdk kecik.......
org yg pling mnakjub kn bg aku.....knapa???byg kn lah...aku leh jtuh ati pd ko n syg kn ko dlm masa yg singkat....yer...mmg aku snang jtuh ati n syg pd org lain gak....tp ko lain....nk tau apa yg lain ny???tny lah nad....mcmane aku call die time aku mnangis trsedu2 teresak2.....fendy sbgai bukti sbb aku nangis kat umah fendy time tue....wahahahaha......nad maq hayyam tau sapa yg slalu buat kn aku mnangis truk mcm tue....aku bkan snang tau nk mnangis d sbb kn ssorg....wahahahah....sila bangga skit kat dri ko sndri ek....wahahahaha.....erm.....bdk kecik....thanx sbb still mnjd kawan aku walaupun mcm2 dh aku buat kat ko...pulau kn ko...marah kn ko....sentap kn ko.....tp kn....ayat2 ko lg byk mnyentap aku tau.....ahax.....aku tau ko brsedih sbb org lain....dlm masa ko brsedih d sbb kn org lain....aku trpaksa tggl kn ko plak....maaff kn aku ek.....tp aku brtrus trang....alangkah indah ny idup aku kalo ko brsedih d sbb kn aku sorg bkn d sbb kn insan lain...maaf kn aku ek sbb ckap mcm tue......tp xper lah bdk kecik...aku tau ko trlalu syg n cinta kn dia.....but thanx.....aku mnjd kawan baik ko....ingt lg...sblum ko brcouple....kite slalu brtepuk tmpar???smpai nad n sim marah......marah kat aku....sbb diorg syg gile kat ko....wahahaha...tido ngan ko suatu bnde yg pling best skali....plukan ko....sgt mesra skali.....ingt lg lpas kite kpenatan anta k balik umah die awal pg tue.....kite tido dlm bilik umah k.....ko peluk aku sgt erat skali......aku indu kn masa tue sgt2......bdk kecik...aku nk ko happy2 lpas nie....jgn trlalu kesal apa yg dh brlaku....kuat kn dri...kuat kn smangat n ati ko tue......jgn trlalu lemah pd cinta yg xkemana ini......juz aku nk ko ingt ssuatu...aku dtg n si dia dtg dlm idup ko dgn mmbawa ksih syg...belaian...cinta....kerinduan...tp si dia pergi dr idup ko dgn mmbawa smua ny itu skali....tp aku x.....aku tetap mmberi kn ko ksih syg sbgai sorg kawan....aku tetap ingin mncintai ko n tetap ingin mmbelai ko sbgai sorg kawan....merindui ko...tetap tuk selama ny......ingt tue bdk kecik......dh....jga dri ko lek lok.....naik kan skit brat bdn ko tue...n jangan kuat menjalang tau....fokus pd stdy.....ok????snyum2 slalu bro..... =P

korg smua.....kosong - kosong ek.....halal kn sgala pmberian korg smua pd aku......aku syg sgt pd korg smua......nnt2 ada rezeki lbih....kite kumpul n brsama balik ek....tido bramai2 mcm aritue ek.....wahahahaha...thanx sgt2 tuk sgala yg korg dh laku kn tuk aku.....sgala knangan brsama korg.....aku xkn pernah lupa kn......wahahahahaha......

=P

p/s : insan yg xpernah aku lupa...insan yg pling byk aku luka kn ati nya...aku xtau lah msih ada pluang kemaafan tak lg tuk dri aku pd dia......sim......maaf kan aku sim....aku xbrmaksud n aku btul2 mnyesal tuk sgala kata2 aku pd ko dlm sms tempoh ari....maaf kn aku......aku ptut brfikir trlbih dhulu sblum kluar kn kata2 aku tue smua......sim......thanx sgt2 tuk sgalanya yg ko dh laku kn tuk aku....sgala bntuan yg ko dh hulur kn dlm idup aku.......n maaf kn lah sgala pkara2 itam yg aku dh laku kn pd ko samada aku sedar or x....maaf kn aku sim......

...aKHiRNYa...

alhamdulillah......

akhir ny......aku dh abis kn diploma aku......

02/05/2009......last paper aku......propulsion......

tuk last sem pngajian diploma aku d uitm penang......

bangga???trharu????suka???duka???sedih???gmbira???takut???

smua ada....smua ny brcmpur aduk........

sumpah aku cakap...aku tkut aku xdpt lulus exam aku kali nie.......

aku hny perlu tabah kn diri n brtawaqal byk2....hngga lah hari pngumuman result dlm blan 6 nnt.....

huhuhuhuhu......

erm.....tp aku xsngka......

dlm 3taun lebih aku stdy n stay d penang......xsngka ia ny brakhir sekelip mata jer.......

mcm2 pngalaman aku dh lalui....mcm2 bnde aku dh merasai......

ntah lah....aku xtau nk cakap mcmane......(ayat bdk kecik....)wahahahahhaa.....

tp apa yg boleh aku kata kn.......trlalu berat tuk aku meninggal kn penang......

trlalu berat tuk aku melangkah kluar drpd penang........

hny tuhan jer lah yg tau mcmane ati aku ini........ktrlalu susah tuk aku gmbar kn melalui kata2.......

aku harap sgt.....

dgn segala pngajaran n iktibar yg aku ambil dr stiap pngalaman suka duka...pahit manis yg aku dh tempuhi d penang selama 3 taun ini dpt mnguat n dpt pngajar aku erti khidupan sbenar d atas dunia ini tuk aku menerus kn prjalan hidup yg msih pjg tuk aku tmpuhi ini.....

insyallah......

:'(

Fitness Tip of the Day

...CaRi LaH ViDeo...

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...