Monday, 24 August 2009

jiwa ku...

ntah lah wei...
aku xtau nk tulis apa...
aku xtau nk kata apa...

apa yg aku tau...
aku rindu kn dia sgt2...
minda aku sntiasa tringat kn dia...
hati aku slalu mnyebut nama dia...

tp ntah lah...
dia pun sama ker mrindui aku??
dia pun sama ker msih memikir kn ttg diri aku??
adakah dia pun sama brmimpi kn aku ketika tidur mlm ny??

atau hny aku sorg jer yg msih mngharap kn pd si dia lg??
aku sorg saja ker yg msih trkenang kn dia lg??

apa yg ptut aku laku kn??

aku xsekuat apa yg kau sngka kn...
malah aku sndri xsngka aku bgitu lemah sebegini...
aku rindu kn kau sgt2...

jiwa aku kosong sgt2...

Tuesday, 28 July 2009

dia & aku...

ntah lah...xtau mcmane aku nk luah kn bnde nie...
tp apa yg aku tau...aku prlu luah kn pkara nie jgak...
trlalu sakit...trlalu perit tuk aku hadapi bnde nie sorg2...

bnde nie brlaku awal pg td...
xtau lah mana dtg ny kkuatan aku pg td...
betapa aku brtahan selama ini...akhir ny...aku yg meletus dhulu...
trlalu sakit sgt tuk aku hadapi smua nie...dh xtrtanggung jiwa aku ini...

smua ny seolah2 tiada lg ruang tuk aku selama nie...
tp dia xtau mcmane dia buat pd aku selama ini...

kalo dia nk kata kn smua ny salah aku...
mari kite siasat dhulu knapa smua ny leh jd salah aku...

ko kata aku xpercaya kn ko...n slalu mnuduh ko bkan2...
juz fkir knapa aku jd mcm tue...sbb ko sndri dh runtuh kn kpercayaan aku pd diri ko...
mnipu sana sini...ke sana sini dgn org yg brbeza2...
ko xfkir plak smua tue???

ko kata aku slalu ckap bahawa ko selalu abai kn aku...
tp juz fkir kn lah...bila aku dlm keadaan gelisah..kecewa..happy...runsing...
smua ny ada ko fokus pd aku???
time aku gmbira stelah aku tmat kn dip aku...ko ada ker tuk aku???
time aku kecewa n bersedih ttg family aku...dlm jiwa aku yg xtenang...ko boleh tuduh n marah aku...n ko bz buat pkara lain...walaupun sesaat ko buat aku mcm tue...tp paham lah...aku perlu kn prhatian dr ko spnuh masa ketika tue...
bila aku brsedih sbb xdpt smbung stdy...tp ko bz klua dgn org lain...enjoy sana sini...
sdang kn aku dlm kekecewaan time tue...

ko kata aku slalu mrah2 kau...
tp ko xfkir plak...ko mcm lah xmarah kat aku kan???
kdang2 aku brtny kn soklan pun ko marah kn aku...ko xfkir plak smua tue??
bila ko klua kn kata2 kesat ko pd aku...bila ko tiggi kn suara ko pd aku...

ko xfkir plak bila ko xbrtnggung jawab....
ingt lah...ko slalu klua kn kata2 ko...
WHATEVER.....
MANE2 LA.......
ko xfkir ke kata2 tue amat mnyinggung prasaan aku??
bila aku mngharap kn jawapan yg ikhlas dr ko...tp itu yg ko balaz....

ko selalu kata bahwa ko dh bosan pd aku...
ko slalu kata aku xdpt happy kn ko...
aku brtahan...srius aku brtahan...
jgn ko fkir ko dpt bhagia kn aku...jgn ko fkir aku xbosan pd ko...
dh lama aku pndam smua nie...
n skrg aku dh lepas kn smua ny....
ini lah hasil ny.....

jgn kau fkir...aku bleh lupa pnipuan2 ko pd aku...
jgn ko fkir aku leh lupa apa yg ko buat d dpan mata aku....
aku sndri ada akal n hati...aku xbodoh tuk trus prhamba kn diri aku pd cinta yg amat mnyakit kn nie...

thanx sgt2 tuk smua ny...
i sntiasa brdoa...spaya u satu ari nnt...akan dpt rasa spt mana yg i rasa skrg nie.....
bru lah u tau...btapa kecewa ny i dlm tulus mnyintai u....
jgn ingt i memain dlm mnyintai u....jgn ingt i juz bdk2 hingusan dlm mnyintai u....

thanx 4 evrythng....
thanx sgt2 walaupun i tau u xkn prnah trime thanx i.....
stiap kata2 u dr awal kite brkenalan....msih n akan sntiasa trsemat dlm otak i....
spt mana yg u suruh....semat kn dlm otak i kn????
i buat apa yg u suruh.....

skrg nie...ko buat lah apa yg ko nk buat dgn tenang ny...
ko sndri kata ko xleh nk buat apa yg ko suka kn skrg nie???
skrg nie..buat lah...aku xambik kisah dh...
aku xnk ambik tau...n aku xnk jaga apa2 lg dh....
n ko rasa lah bila smua itu dh xde....kasih syg ikhlas dr aku......
smua ny dh brakhir......aku pun dh turut bosan tuk mnjaga ko....
aku pun dh muak nk jaga hbngan yg x kemana nie.....
stiap kali aku share krdt dgn ko....ko akan rply sms aku n akan bg mms....tp ada call aku???ada 3g aku???aku sorg jer kn yg buat mcm tue???
tp tgk2 esok dh abis krdt ny......apa smua ny tue???
jgn fkir aku xmemendam......

dh lah....trlalu sakit tuk aku trime smua nie.....
trlalu sakit tuk aku ingt smua nie....

N

...............................................................................................................

Sunday, 19 July 2009

aku yg salah...

//Orang kata cinta akan buat kita lakukan perkara-perkara gila. Tapi cinta mampu buat kita lakukan perkara-perkara yang lebih dasyat. Kalau itu yang berlaku, bukan lah rasa cinta yang wujud. Tapi rasa takut. Takut untuk ditinggalkan bersendirian. Takut untuk digantikan dengan orang lain. Takut dilupakan orang..//

//Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu//

//how can you expect me to just close my eyes & forget your mistakes?..defending you is getting harder everyday//

//Kau hadir bila tiba waktunya. tidak diundang tak jua dipinta walau lari kau tetap datang jua keranamu chinta..tak mampu menahannya//

ntah lah...aku xtau nk kata apa sbnr ny nie...kata2 di atas hny lah kata2 org yg aku ambil yg aku rasa ada kene mngene dgn prasaan aku skrg nie...

aku xtau nk luah kn mcmane...prasaan kasih syg & cinta...

apa pndapat korg ttg prasaan tue???

jika cinta ikhlas yg kau miliki...seteruk mana pun insan yg ko cintai itu...ko tetap akan mnyintai si dia...

penipu n penyangak mcmane pun si dia...ko tetap akan mncintai si dia...

walau si dia tiada apa2 pun...hny lah seorang insan biasa...ko tetap mnyintai si dia tnpa mngharap kn apa2 pun...mlain kn mnyintai diri ko smula...

dgn penuh harapan juga...dia akan brubah.. n dia akan jd yg trbaik tuk dlm hidup ko...

jika itu lah yg ko rasa...myb itu lah cinta yg tulus yg terbit ny dr hati ko...

tp...itu kah yg aku rasa skrg nie???itu kah yg aku lalui skrg nie???

cinta yg ikhlas dr aku tuk si dia???

jika btul cinta ikhlas n tulus dr aku...knapa mst jd mcm nie???knapa aku mst lalui pkara mcm nie???

kecewa...kecundang...kesedihan...smua ny dtg dlm masa yg sama...brtubi2 mngerja kn aku...

mcmane aku nk brtahan???

aku tau salah aku...tp apa salah aku yg sebenr ny pd si dia???

aku keliru...aku keliru yg tramat sgt...

aku perlu kn dia...aku xdpt byang kn khidupan aku tnpa dia...

aku mngharap kn dia dpt beri petunjuk pd aku...aku mngharap kn aku n dia sama2 meruntuh dinding ego n sombong yg mnghalang hubungan kami...

aku mngharap kn dia dpt myakin kn aku...myakin kn aku spaya aku dpt brubah n brlembut pd dia...

tp aku xboleh trlalu mnyalahi diri dia...aku tau aku yg salah...tp aku mngharap...kesalahan aku pd ini dia dpt mnyedar kn dia...

juz apa yg aku leh kata kn...aku msih mnyintai diri ny...

dh byk kesakitan n keperitan kite lalui sama2...tp kite still mampu brtahan selama ini...

tp xboleh ke kite still brtahan tuk mlawan kesakitan n keperitan nie hngga tiba masa ny kite dpt prbaiki keadaan nie?bertahan lah...kite sama2 cari jln tuk prbaiki hbngan kite nie...

......................................................................................................................................................

Monday, 13 July 2009

erm...xtau nk tulis tajuk apa...

ahax...korg...aku dh abis kn dip aku dh...
walaupun lmbat drpd bdk2 lain...tp yg penting...aku dh berjaya tamat kn diploma aku...
brmula drpd pra diploma selama 1sem...kemudian msuk ke diploma...kmudian extend 1sem...yakni 7sem...pada sem ke-7...sangkut 1 paper plak...trpaksa buat supplement paper...
nden...akhir ny...lulus supplement paper...TAMAT LAH DIPLOMA AKU...

wahahahaha...betapa happy ny aku time tue...hanya tuhan saja lah yg tahu...tanggungjawab yg aku tanggung selama nie...serta merta rasa bebas drpd smua itu...harapan family smua abis dah kat situ...bila aku dpt tau berita gembira tue...aku trus ke dapur dapat kn mak aku...
aku trkedu bila dpat lihat muka dia...trus menitis air mata aku...trus aku peluk dia...tp nk tau apa yg keluar dr mulut dia???
"gagal supplement aritue lah yer??"
wahahahha...itu yg dia tny...aku dgn suara trsekat2...aku jawab x...aku trus meraung smbil peluk mak aku...aku happy sgt2 time tue...4tahun aku brtahan tuk tamat kn diploma aku...kesengsaraan jiwa...xde sape yg nmpk...

tp...dlm ketika aku menangisi kejayaan aku...xde siapa yg tahu...tangisan yg kluar...bkan sekadar tangisan suka...tp tangisan kerinduan serta kedukaan...pd awal pg hari yg sama...aku sedar...aku khilangan org yg aku sayangi...dia pergi tinggal kan aku...walaupun tuk sementara...tp...aku cube berkongsi kegembiraan aku...tp dia xde bersama2 aku time tue...dia pergi mmbawa diri...trlalu bercelaru aku ketika itu untuk brfikir...kerinduan...kegembiraan...kesedihan...kekecewaan...
aku selalu trbayang ketika itu..alang kah manis ny...jika saat itu...aku mnghantar sms mengenai kejayaan ny...dan dlm bebrapa saat aku akan mendapat panggilan drpd dia...kmudian mndengar suara dia mngucap kn tahniah kepada aku...tapi???????

tp xper lah...semua ny dh berlalu...dan dia dh dtg kembali dlm hubngan kami...
aku mengharap kn perkara yg lbih baik mnunggu aku dan mnunggu kami d masa akan dtg...

=P

nk tulis apa ek???

erm...
lama jgak kn aku xtulis pape kat blog aku nie...
wahahahaha...
aku xtau nk share mcmane n nk share apa dlm blog aku nie sbenar ny...

xtau knapa...sjak dua menjak nie...aku lbih suke pendam drpd meluah kn...
kmudian...kalo aku meluah kn...aku akan meluah kn secara agresif...
huhuhuhu...

ntah lah wei...
knapa ek khidupan nie makin hari makin rumit???
aku xtau nk kata mcmane...
tp aku dpt merasa kn...setiap hari...kehidupan aku semakin mencabar n semakin rumit...
semakin pening...semakin sterss...semakin tnsion tuk aku lalui smua itu...

tetibe tringat masa awal2 baru msuk zaman remaja...
semua ny happy...smua ny enjoy...smua ny manis tuk d kenang...
tp skrg nie???xtau kenangan yg mana bila d kenang akan mnjadi manis...
huhuhuhu....

aku pernah dgr org kata..."kalau lah masa boleh di putar smula..."
kadang2 aku pun trfikir mcm tue...tp apa kan daya...smua itu xmungkin...apa yg kite telah harungi...kite kene hadapi ny...
aku kene sedar...setiap apa yg berlaku...setiap apa yg datang...
adalah punca drpd diri kite sndri...adalah drpd jalan yg telah kita pilih selama ini...

masih ada peluang lg ker tuk aku perbetul kn keadaan ini semua???
kisah persahabatan???
kisah pelajaran???
kisah kehidupan???
kisah kekeluargaan???
KISAH PERCINTAAN???

ntah lah wei...kdang2 rasa mcm dh giveup smua nie...srius aku kata kan...skrg nie...saat ini...aku xtau nk brpegang n berpaut pd siapa...

kepada kedua ibu bapa aku???kepada family aku???tp mereka xpernah paham khidupan aku...kerana aku xpernah jujur tetang khidupan aku pada mereka...

kepada kekasih hati aku???ntah lah...kami saling tidak memahami...kasih syg mmg ada...cinta mmg ada dlm hati aku untuk dia...tp kami selalu tidak sehaluan...ntah lah...selalu salah paham antra satu sama lain...

kepada kawan2 aku???aku rasa seolah2 dah xde kawan tuk berduka sama2...aku tau smua ny salah aku...kerana time aku brgembira aku sering mlupa kn diorg smua...

yang aku ada...hny lah kawan2 suka2...walaupun hati aku merana...walaupun hati aku berduka...tp...xde sape yg brjaya menyelami aku...xde sapa yg dpt memahani aku...myb kerana aku jgak xpernah brjaya mnyelami ati ssorg...aku akan terus berpura2...seolah2 hati aku ini tidak parah...

INI SMUA DATANG DRPD PUNCA DIRI AKU SENDIRI...

bak kata org ramai...
pandai buat hal...pndai cari masalah...so...pandai2 lah tanggung sendri...

kan?????

=P

Monday, 11 May 2009

~~CeRiTa LaMa~~

...pd ari yg sama...

sbnar ny mlm sblum ari bad dtg PD...sum1 anta sms aku d pg2 buta...dia kata dia akan dtg ke PD jgak...

mula2 aku mmg xknal sapa yg sms aku tue...sbb hp lama aku mmg bengong sbb xklua nama pngirim sms...(kdang2)

nden bila aku tau sapa yg hntar tue...ya allah...trkedu xbrbahasa aku...xtau samada aku nk rply or x...tp akhir ny aku rply jgak...

dia lah 1st lover aku...org yg amat aku syg kn...org yg amat aku sanjung...org yg trlalu amat aku rindui...

dia kata akan brtolak dr umah dia dlm jam 8pg nden stay d PD smpai isnin...ok..fine...xper...aku fkir myb bleh bwak group bad brjmpe dia skali...tp...aku n group bad dh trtukar prancangan...n dia pun smpai PD pun dh ptg....xper lah...

tp...pd mlm ari ny...(baru td)

aku mmg brzam kuat sgt nk brjmpe dgn dia...n syukur pd tuhan...

skool mate aku dlu...anta sms aku ajak lepak minum2...aku rasa lega gile...aku mmg dh trfkir tuk brjmpe dgn dia...trpaksa lah aku mntk tlg ex skool mate aku nie brjmpe dgn dia...nsib baik ex skool mate aku nie sporting...

nden..lpas kami mkan n mnum2...aku trus ke tmpat bdk tue stay brsama lover dia n jgak fmly dia...

gigieh btul aku...aku tetap nk sgt jmpe dia...pd mula ny aku sgt bkobar2 nk jmpa dia...tp bila dh nk hmpir rsort yg dia stay...dada aku mula brdegup kuat...lutut aku mula brgoyang...aku xtau knapa mst jd mcm tue scara ttiba...aku trus jd takut n gmentar...

smpai ny aku kat rsort dia tue...dia pun klua...aku brsalaman dgn dia...DAN JUGAK LOVER DIA...oh...aku xbrpijak di bumi aku rasa...aku xtau apa yg aku fkir kn...aku xtau apa yg aku rasa kn...dah brtahun2 lama ny aku xbrjmpe n xbrtntang mata dgn dia...aku trlalu rindu kn dia...

lover dia mnjarak kn dri dr kami...bg aku xper lah...at least aku ada pluang tuk bborak dgn dia...n rapat dgn dia...n skurang2 ny aku dpt merasa kn haba badan ny...

pd mlm nie...bulan purnama nmpak suram2 d balik awan mendung...trus trlintas dlm otak aku...dlu aku slalu cntct dia sruh dia klua tgk bulan bila aku dpt tgk bulan jgak...tp mlm nie???kami dduk brsama...aku xkesampaian nk smpai nk tnjuk kn dia bulan yg malap tue...pilu ny ati aku...tp aku trus tabah kn ati aku...

mula lah prbualan kami...tp prbualan kami...hny dia yg byk brsuara...aarrhhh!!!suara dia...akhir ny...dh btahun2 aku xdpt dgr suara dia dr mulut dia sndri trus ke tlinga aku...tp aku trpaksa trus mnahan...stiap kata2 yg kluar dr mulut dia...stiap nada prcakapan dia...sgt memedih kn...sgt memilu kn ati aku...

aku hny mampu brsnyum n brsahaja jer...hny snyuman plastik yg mmpu aku buat...

aku percaya...dia masih simpan dendam lg pd aku...dia msih sakit lg d sbb kn aku...

dia brtnya kn aku psal lover aku...aku brtrus trang kata kn aku xde lover...dia xpercaya...n dia still kait kn aku dgn sum1 yg prnah dia knal...sdang kn aku dgn org tue xpernah lbih...

aku biar kn...

trlalu byk ungkitan n tomahan secara halus dia beri kn pd aku mlm nie...atau aku leh kata kn...carutan2 n jgak petiran2 drpd dia...aku trima jer...aku dgr jer...sbb stiap kali aku cuba menafi kn n mnerang kn stiap statement die...seolah2 xde guna ny...

malah die lbih mmbangga2 kn lover baru dia...mmg aku tau..dia bhagia dgn lover dia yg kini...aku xleh nk laku kn apa2 lg...

ntah lah...aku xtau nk luah kn mcmane...tp hny tuhan jer lah yg tahu...

srius aku xtau nk luah kn mcmane lg...

tp aku btul2 trkilan...slama ny ksih syg yg aku bg pd dia...dia hny anggp tue smua mainan drpd aku...

ntah lah...

jnji dia bhagia...bhagia lah ko brsama org yg ko syg...

maaf korg...aku xtau mcmane nk luah kn ny lg...

by the way...thanx nad sbb sudi dgr luahan aku...walaupun aku gnggu ko time ko brenjoy ngan diorg kat McD...

~~KeNaNGaN~~

arinie bad dtg ke rumah aku...bad...sahabat baik aku...knal time diploma kat uitm penang dlu...

tp dia grad dlu...aku extand....wahahahahha...die mmg sorg sahabat yg baik...wahahahaha...

die dtg dr s.alam...bwak kreta waja mak dia...die brsama girlz keinginan dia...dan kawan2 girlz tue...

erm...dlm krete ada sapa jer ek???jap...nk cuba ingt balik....girlz tue nama wai...

n kawan2 wai tue ada 3org lagi...shaz...agusz...dgn eJ...wahahahaha....kalo btul lah kn...

tp klua ngan diorg...mmg agak happening gak lah...tp last2 minit jer baru aku dpt adun kepala aku tuk jd sekepala ngan diorg...

wahahahaha....

mula2 dlm kul 10pg...bad smpai kat rumah aku...mula2 rancang nk lepak PD jer...nk g mandi kat PD...tp???

wahahaha...mmg drpd umah aku...ktorg g ke teluk kemang...tp kami xmandi pun...bgambar kat sana skit...main2 air skit...trus ktorg shoot ke melaka plak...

whahahahaaha....

tp aku xtau lah...dlm keadaan yg happy2 mcm tue...aku kdang2 ilang dlm ngelamun...salah satu...sbb aku trfkir kn ssorg...(tue aku crite kat posting lain)...n slah 1 sbb lg...mereka...

wai...shaz...eJ...dgn agusz...itu lah mereka....

aku xtau lah...sblum aku knal mereka lg...aku dh trsentap bile bad ada crite kn ttg mreka...

kemesraan mereka...keakraban mereka...huhuhuhu...sgt buat aku syahdu...

tmbahan lg bile mreka brjlan br4...n aku jln d blakang mereka...

ya allah...aku hny perlu kuat kn ati jer...
tgk lah kemesraan mreka br4....

juz dlm otak aku...aku trgmbar kn "mereka"..

sapa "mereka"??

nad...bdk kecik...n fendy...

aku rindu kn korg smua...aku rindu kn kmesraan korg...hny tuhan jer lah yg tau mcmane n betapa rindu ny aku kat korg...

mereka lah gendang pintu rumah aku...memujuk aku...yg clear kn sgala prob...yg mnyebab kn umah aku bnjir dgn air mata...

mereka lah yg tggl d dlm idup aku d saat2 akhir d penang aritue...

korg lah geng aku yg trbaik skali...aku mntk maaf atas segala salah n silap aku...

mngkin kite xdpt brsama mcm dlu smula...tp aku harap kite tetap akan brsatu smula nnt...

aku brharap sgt2...

...kemudian...baru aku sedar ssuatu...kami xde gmbar br4....aku xde gmbar brsama mreka br3...

korg...mcmane nie???hny kenangan dlm otak aku jer yg tggl...aku btul2 rindu kn korg...!!!

Friday, 8 May 2009

...KePaDa MeReKa...

korg....aku rindu sgt2 pd korg......trlalu rindu kn korg.......

aku mntk maaf sgt2 sbb aku prgi dahulu sblum korg.......

nad maq hayyam...nad pasu bunga...fendy...bdk kecik...

aku btul2 mntk maaf pd korg smua....

nad maq hayyam...
aku tau....kite dh brkawan lama....mcm2 dh kite lalui brsama.....
thanx sbb bg aku surat aritue ek...aku xsmpat pun nk bg korg smua surat.....
tp sbagai pnggnti...aku tulis dlm blog nie spaya korg baca n jgak org awam baca...spaya mereka tau jgak apa yg kite smua dh lalui brsama...apa yg kite smua rasa kn brsama slama ini......
nad....lbih kurang 5sem kite mnjd kawan kn nad???brmula dr sem 3....wahahahah...
tringat saat mlm aku bwak ko naik moto....mlm yg sejuk sgt....kite naik jmbatan....ko seluk tangan ko ke dlm poket sweater aku.....aku cuak sgt time tue.....ati aku trdetik....."ko nk rogol aku ker time tue?"wahahahah....nden kite prgi ke gurney...overnight brdua kat sana....nden awal pg kite brtolak n lepak kat nasmir kat autocity.....wahahahaha....tue pnglaman prtama aku kluar brsama prmpuan brdua.....kmudian....pristiwa yg aku ingt lg.....kite mkan d kfc mega....kite brsuap2an....wahahahaha....n balik kite brpegang tngan mlintas jln.......aku rindu kn ko nad.....
ko slalu ada d sisi aku xkira aku susah or senang....ko sering tlong aku.....tp ko jgak kdang2 sering buat aku bengang....wahahahahah.....nad....walau apa pun yg kite dh harungi n lalui brsama....aku nk ko tabah nad.....xsmua apa yg kite hajat kn akan mnjd hak kite.....maaf kn aku kerana byk meluka kn ati ko.....lpas nie...jga lah diri ko elok2.....jga penampilan tue skit ek....aku nk lpas nie aku nk tgk nad yg lawa....n pndai jaga ati org lain....wahahahaha.....n jgn slalu mngajuk balik kata2 org lain tau....xelok...jga ati ko...n jga maruah ko....ok????wahahahah....pape pun nad.....ko tetap d ati aku....ko tetap mnjd kawan aku smpai bila2......ingt....ko tue maq hayyam pling trkenal d antra kami smua....wahahaha.....miss u so much maq hayyam....... =P

nad pasu bunga....
wahahahaha...nk tulis apa plak ek psal ko nie????erm.....nad yg cantik lg lawa......cume 1 jer ko nie kekurangan...kemanisan d muka ko.......aku xtau ke mana hilang ny manis muka ko....sumpah aku brani cakap dlm blog nie....(ckap dpan2 aku xbrani)...wahahahaha....myb ko trlalu srius psal mnjaga brat bdan ko kot.....juz aku nk tegas kn....jga kesehatan ko...jaga metabolisma diri ko.....ok???jgn smpai buat kn ko nmpk pucat n jgn trlalu cengkung ok.....dah lah bf ko pun kering jer....tulang dgn tulang....xbest lah....wahahahahah......nad.....thanx sgt2 dgn stiap tjuk aja n sgala nasihat ko beri kn pd aku...ingt lg...ko slalu ckap psal hukum karma.....wahahahaha....mmg aku jhat kn buat org lain???last2 mmg aku d hukum balik dgn setimpal ny....wahahahah.....xper lah nad...dh nama pun life aku...bia lah aku jd kn smua yg dh brlaku itu jd pngajaran utk aku.....juz nk cakap...jgn lupa sgala knangan2 kite brsama tau......brlakon teater sama2......g lawatan ke kl sama2......pkai lukisan inai d tngan sama2......mkan brsuap sama2......lpak ngutuk org sama2.....brangan sama2....wahahahah.....rindu sgt kat ko...cume aku trkilan 1 jer.....aku xpernah dgr ko karok.....wahahahah.....n aku mntk maaf tau sbb aku xdpt jmpe ko sblum aku btolak balik.....maaf sgt2...hope sgt kite dpt smbung dgree sama2 nnt kat s.alam ek......nad...jgak dri ko elok2 k...jgn trlalu keras ati n jgn trlalu degil sgt tau...kdang2 kite trpaksa akui ksalahan kite sndri gak.....ok???wahahahah...snyum2 slalu my dear....... =P

fendy...
owh fendy..my skandal....wahahahaha....kantoi.....erm....fendy...maaf sgt2 tau apa yg dh brlaku....apa yg aku dh buat pd ko...apa yg aku xbuat pd ko...n apa je ksalahan aku pd ko.....n plsz tlg halal kn utang2 aku pd ko....plsz ek....wahahahahaah.....fendy....maaf kn aku sbb aku xmmpu terima cinta n ksih syg dr ko......maaf sgt2....bkan niat aku tuk prmain kn prasaan ko.....tp aku juz xmmpu...aku xready....n aku xnk ko trima nasib yg sama pd ex2 aku yg lain sblum nie.....fendy....thanx sbb ko sgt care psal aku.....pling aku xleh lupa...saat kite knal kat baling....soklan ko tue....ingt lg???perlu ke aku tulis dlm nie???wahahahahah......xper lah fendy...aku jarap lpas nie ko dpt cari org yg lbih baik n lbih ssuai tuk dri ko......hope kite akan dpt trus jd kawan smpai bile2 ek......pling klaka kn...tgk ko mnangis....susah sgt nk pujuk ko bile ko dh nangis....harap jer beruang...tp kuat nangis....wahahahaha......aku rindu kn ko sgt2....lpas nie xde lah sapa nk teman kn aku tido lg...xde sapa lah nk aku brmanja......sapa nk bungkus kn mkanan tghari tuk aku lpas nie???huhuhuhuhu......thanx tuk sgala2nya fendy......ko lah skandal aku yg trbaik...tp maaf kn aku sbb aku xmmpu mmbalaz cinta ko n slalu mninggalkn ko tuk mngejar org lain......maaf kn aku......plsz trima aku seadanya sbagai shabat ko.....boleh kn cyunk???wahahahah.....pape hal....lpas nie share lah aku smua ny ek.......snyum2 slalu.....n lg nasihat ak.....jgn nk jd lembut ok....cntrol cara brcakap....cntrol cara brjalan....mkin ari mkin truk lah....xnk nnt aku jmpe ko balik....ko jd ondan plak...aku xnk ok......huhuhuhu..... =P

last but not least......bdk kecik.......
org yg pling mnakjub kn bg aku.....knapa???byg kn lah...aku leh jtuh ati pd ko n syg kn ko dlm masa yg singkat....yer...mmg aku snang jtuh ati n syg pd org lain gak....tp ko lain....nk tau apa yg lain ny???tny lah nad....mcmane aku call die time aku mnangis trsedu2 teresak2.....fendy sbgai bukti sbb aku nangis kat umah fendy time tue....wahahahaha......nad maq hayyam tau sapa yg slalu buat kn aku mnangis truk mcm tue....aku bkan snang tau nk mnangis d sbb kn ssorg....wahahahah....sila bangga skit kat dri ko sndri ek....wahahahaha.....erm.....bdk kecik....thanx sbb still mnjd kawan aku walaupun mcm2 dh aku buat kat ko...pulau kn ko...marah kn ko....sentap kn ko.....tp kn....ayat2 ko lg byk mnyentap aku tau.....ahax.....aku tau ko brsedih sbb org lain....dlm masa ko brsedih d sbb kn org lain....aku trpaksa tggl kn ko plak....maaff kn aku ek.....tp aku brtrus trang....alangkah indah ny idup aku kalo ko brsedih d sbb kn aku sorg bkn d sbb kn insan lain...maaf kn aku ek sbb ckap mcm tue......tp xper lah bdk kecik...aku tau ko trlalu syg n cinta kn dia.....but thanx.....aku mnjd kawan baik ko....ingt lg...sblum ko brcouple....kite slalu brtepuk tmpar???smpai nad n sim marah......marah kat aku....sbb diorg syg gile kat ko....wahahaha...tido ngan ko suatu bnde yg pling best skali....plukan ko....sgt mesra skali.....ingt lg lpas kite kpenatan anta k balik umah die awal pg tue.....kite tido dlm bilik umah k.....ko peluk aku sgt erat skali......aku indu kn masa tue sgt2......bdk kecik...aku nk ko happy2 lpas nie....jgn trlalu kesal apa yg dh brlaku....kuat kn dri...kuat kn smangat n ati ko tue......jgn trlalu lemah pd cinta yg xkemana ini......juz aku nk ko ingt ssuatu...aku dtg n si dia dtg dlm idup ko dgn mmbawa ksih syg...belaian...cinta....kerinduan...tp si dia pergi dr idup ko dgn mmbawa smua ny itu skali....tp aku x.....aku tetap mmberi kn ko ksih syg sbgai sorg kawan....aku tetap ingin mncintai ko n tetap ingin mmbelai ko sbgai sorg kawan....merindui ko...tetap tuk selama ny......ingt tue bdk kecik......dh....jga dri ko lek lok.....naik kan skit brat bdn ko tue...n jangan kuat menjalang tau....fokus pd stdy.....ok????snyum2 slalu bro..... =P

korg smua.....kosong - kosong ek.....halal kn sgala pmberian korg smua pd aku......aku syg sgt pd korg smua......nnt2 ada rezeki lbih....kite kumpul n brsama balik ek....tido bramai2 mcm aritue ek.....wahahahaha...thanx sgt2 tuk sgala yg korg dh laku kn tuk aku.....sgala knangan brsama korg.....aku xkn pernah lupa kn......wahahahahaha......

=P

p/s : insan yg xpernah aku lupa...insan yg pling byk aku luka kn ati nya...aku xtau lah msih ada pluang kemaafan tak lg tuk dri aku pd dia......sim......maaf kan aku sim....aku xbrmaksud n aku btul2 mnyesal tuk sgala kata2 aku pd ko dlm sms tempoh ari....maaf kn aku......aku ptut brfikir trlbih dhulu sblum kluar kn kata2 aku tue smua......sim......thanx sgt2 tuk sgalanya yg ko dh laku kn tuk aku....sgala bntuan yg ko dh hulur kn dlm idup aku.......n maaf kn lah sgala pkara2 itam yg aku dh laku kn pd ko samada aku sedar or x....maaf kn aku sim......

...aKHiRNYa...

alhamdulillah......

akhir ny......aku dh abis kn diploma aku......

02/05/2009......last paper aku......propulsion......

tuk last sem pngajian diploma aku d uitm penang......

bangga???trharu????suka???duka???sedih???gmbira???takut???

smua ada....smua ny brcmpur aduk........

sumpah aku cakap...aku tkut aku xdpt lulus exam aku kali nie.......

aku hny perlu tabah kn diri n brtawaqal byk2....hngga lah hari pngumuman result dlm blan 6 nnt.....

huhuhuhuhu......

erm.....tp aku xsngka......

dlm 3taun lebih aku stdy n stay d penang......xsngka ia ny brakhir sekelip mata jer.......

mcm2 pngalaman aku dh lalui....mcm2 bnde aku dh merasai......

ntah lah....aku xtau nk cakap mcmane......(ayat bdk kecik....)wahahahahhaa.....

tp apa yg boleh aku kata kn.......trlalu berat tuk aku meninggal kn penang......

trlalu berat tuk aku melangkah kluar drpd penang........

hny tuhan jer lah yg tau mcmane ati aku ini........ktrlalu susah tuk aku gmbar kn melalui kata2.......

aku harap sgt.....

dgn segala pngajaran n iktibar yg aku ambil dr stiap pngalaman suka duka...pahit manis yg aku dh tempuhi d penang selama 3 taun ini dpt mnguat n dpt pngajar aku erti khidupan sbenar d atas dunia ini tuk aku menerus kn prjalan hidup yg msih pjg tuk aku tmpuhi ini.....

insyallah......

:'(

Monday, 6 April 2009

...PeRaSaaN...

wahahahahahah.......

mula2 aku nk tnjuk korg lirik lagu Yuna - Dan Sebenarnya....

Oh bulan
Enggan melayan diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Ku enggan
Berpura-pura ku bahagia
Ku enggan
Melihat kau bersama si dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku
[Bridge]

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku
apa yg korg paham dlm lirik tue??kalo xpaham pun xper....tp apa yg korg dpt byg kn bila baca lirik tue???
erm....mula2 si nenek aku yg bg lagu nie kat aku.....tp xsngka plak lagu nie aku leh guna kn dlm khidupan yg aku lalui ketika itu......
aku mngenali ssorg pd masa itu....tp aku btul2 xsngka.....aku dh jatuh hati pd dia....dan dlm masa yg sama......aku btul2 syg kn dia.......
dan....dalam skelip mata....dia telah brjmpa dgn org baru......dan trus mninggal kn aku jatuh rebah ke muka bumi.....aku btul2 kcewa gile ketika itu........
lirik2 lagu nie.....mmg btul2 memaksud kn ttg aku pd si dia.........
seolah2 lagu2 yg brmain d radio memerli kn aku............bahawa btapa aku rinu kn die.....bila btapa aku ingin kn dia....bila btapa aku tringat kn dia........
ketika aku merasa kn benci pd dia....bila aku mrasa kn dendam aku......aku trfikir smula.....ada kah ini rasa nya bila cinta????adakah ini rasa ny bila cinta x d sambut???dan ssungguh ny....aku btul2 mngharap kn bhawa die mrindui aku spt mana aku merindui ny d sbalik snyuman yg sering dia beri kn pd smua org n jga pada aku.......
ssungguh ny aku enggan brlakon d dpan dia bhawa aku bhagia....ssungguh nya aku mrana atas khilangan dia......dan aku cuba tunjuk kn btapa aku merana d sbb kn khilangan die........ssungguh nya aku btul2 cemburu bila dia brsama org lain.........fkiran aku slalu memikir kn apa yg dia tgh laku kn ketika jauh dr pndangan aku........
dan.....sesungguh ny....aku btul2 lemah....aku btul2 xmampu bila brhadapan dgn dia bila dia brsama org lain.......aku btul2 spt mahu jatuh bila aku melihat die merenung tajam ke mata kekasih dia........dan aku btul2 sukar tuk brnafas....aku btul2 rasa xmampu tuk trus kn hidup ini bila melihat die pergi bersama dgn org lain n meninggal kn aku d bahu jalan.......
kan???btul kn apa yg aku trang kn nie........huhuhuhuhu....itu lah yg btul2 blaku pd aku ketika ini.......
huhuhuhuhuhu.........tp mcmane skali pun......aku trpaksa mlepas kn smua ini.....aku kne hadapi smua ini......demi mnjaga hati smua org..........
biar lah aku merana sndrian......tp dlm masa yg sama....aku nk happy kn org lain......agar aku akan trut happy........
pd si dia....aku harap ko bahagia......aku harap ko happy......snyum2 slalu.......jga lah diri ko elok2.....jga lah hati ko elok2.....aku akan sntiasa ingt pd ko....trima kasih pd ko atas layanan trbaik yg ko prnah beri pd aku slama ini..........akan akan trus mrindui ko.......walaupun aku sedar siapa lah aku hny skadar kawan d mata ko..........
~~MeSSYBoY oCToBeRSKY~~

...CoReTaN Ku...

hurm.......

apa ek aku nk tulis nie....

dah lama sgt aku x mnulis pape dlm blog aku nie....

sorry ek korg......

tp tetiba aku tfkir nk brbncang ssuatu ngan korg smua....

...ditinggalkan & meninggalkan...

...ditipukan & menipukan...

...dipulaukan & memulaukan...

...dihappykan & menghappykan...

...diemokan & mengemokan...

...disedihkan & menyedihkan...

erm....apa pndapat korg ttg smua tue???

kdang2 slalu jgak kite dgr dr rmai org ngadu kat kite ttg msalah2 diorg....

mreka dtgglkan....mreka sdih d sbb kn org lain...mreka d plaukan oleh org lain.....

tp kdang2 sering jgak blaku kat dri kite sndri bnde2 nie kn???

cube kite renung smula.......

knapa kite kdang2 rasa d tinggal kn????knapa kdang2 kite rasa dplaukn???

knapa kdang2 kite sedih d sbb kn org lain???

knapa jd mcm nie ek???

korg slalu dgr x???ramai yg kata..."sgala yg buruk dtg dr diri kite sndri...sgala yg baik dtg dr Nya..."

so???apa pndapat korg???

yups!!mmg btul.....sgala pkara yg buruk dtg dr dri kite sndri......itu lah kesan hasil drpd sgala prbuatan buruk kite dh laku kn....

wahahahahaha.....

ntah lah....xtau aku nk luah kn mcmane lg....

tp......juz fkir lah.....

kalo kite nk org laku pkara2 baik pd dri kite.....kite pun kne lah laku kn pkara sama.....

jgn fkir....konon kalo kite nk tnjuk emo kite pd ssorg....org tue akan dtg kite n buat baik pd kite......plastik jer kot kalo mcm tue......

n kalo org dh buat baik pd dri kite...hargai lah prbuatan baik dia itu........

ok yer smua murid2????

wahahahahahaha.....

larikkkkkkkkkkkkk~~

=P

peace korg smua.....

~~MeSSYBoY oCToBeRSKY~~

Monday, 2 February 2009

~~MaCaM DaH TeRJaDi~~

last aku post aritue 27dec....

wah....skrg nie dh 2feb.....

bapak lama gilew....

wahahahahha.....

aku sebenar ny masih lg teperangkap kat penang nie lg....

aku bdk extend....sem 7 dah kat penang nie...

aku dah kehilang sahabat2 sejati aku....ceh...!!mcm byk jer sahabt aku....

ahahahaha.....yg paling aku sedey...bard....nai...dah xde dah kat snie......

diorg lah kawan suka duka aku....diorg lah yg btul2 aku akui sahabat serta kawan......

ceh...!!bangga lah diorg baca nie.....

eheheheheh......

erm....crite psal aku kali nie......

mcm biasa lah kn.....khidupan aku nie.....aku slalu jer bikin prob sana snie.......

pling byk prob yg mlibat kn ati n prasaan lah......

huhuhuhuhuhu.......

tp xtau plak nk cherita mcmane.....

xper lah......

bia lah trgantung mcm nie cherita aku......

wahahahhaaha.....

nnt datang mood aku nk share.....aku taip lg ek......

k lah.....

jmpa lg......

lalalalalalala~~

salam......

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

~~MaCaM CHiPS MoRe~~

ahax...

lama jugak kn aku mnghilang kn diri....

lama dah aku xupdate blog aku nie...

malaz lah...mmg byk aku nk share...tp aku rasa malaz plak nk mnaip2 nie...

wahahaha...

tp time aku rajin...nk share mcm2...intrnt aku buat prob plak...

so ini lah jadi nya....blog yg trabai lama.....

sorry yer kawan2.....

ngee~~

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Fitness Tip of the Day

There was an error in this gadget

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...