Monday, 13 October 2008

~~PeNGaLaMaN PeRTaMa Ku~~

wahahahahhaha...........

tajuk mcm nk crite pngalaman yg tuut~~ plak kn???

wahahahahaha.......

xde mkne ny....!!!

ngee~~

nk crite nie....ada lah pngalaman aku yg kali pertama aku hadapi.......

pd 26sept......hari kedua aku d PD......prentz mmg dh rancang nk ke rembau.....d kg miku.....tuk apa???tuk mngambil air.......

yup...kat umah ktorg tue.....air mnuman kitorg guna air bukit.......so....bertong2 lah kami bawak dr PD ke rembau tue.......trun naik bukit nk smpai kat tempat kat kg miku tue.....

ktorg brtolak slepas suboh.....sbb prentz aku budget xde org time tue......smpai sana...tepat2 kul 7pg......tp.....mang ngai.......kami bukan org pertama........huhuhuhuhu......

so....terpaksa lah kami tuggu giliran nk ambik air tue........xper lah.....smbil tggu diorg....leh borak2 n knal2 dgn diorg.......

air ktorg nk ambik nie...kat lereng bukit.......majlis tempatan mmg dh sedia kn hos2 tuk salur kn air........

aku nie mmg jeniz xmnyabar.......so.....aku nmpk ada 1 hos dgn air yg agak slow.....trpencil skit kat area atas......dlm ati aku...."isi jer lah kat situ......jnji tong berisi air......lmbat2 pun.....drpd tggu diorg....tong aku xde air....."

so.....aku dok lah kat tmpat tue.....smbil jaga tong aku xjatuh.......

nden....beberapa ketika......diorg smua dh slesai isi air diorg......tong aku yg aku jaga td pun dh penuh......aku kmbali kat krete....n simpan tong tue......

lpas tue aku tlg mama n abah aku isi air plak......

sdang dduk2 borak2 smbil mengisi air jgak........

aku trnmpk ssuatu merayap d hadapan kaki aku......almaklum lah.....tmpat trpencil......

trus aku tny mak aku.......dlm lorat negeri......

messyboy : mama....adk trnmpk ssuatu lah mama.....apo bondo (bende) 'e (xde mksd) tue???cacing ko (ke) apo (ape) nie???knapo (knape) jalan 'e klaka plak????

mama : pacek (pacat)

messyboy : oooooo......mcm nie lah yo (ye) nghupo (rupa) pacek (pacat)....

mama : konyang (kenyang) dah pacek (pacat) tue....sapo (sape) lah dio (dia) isap td tue.....

dlm masa yg sama.......aku.....mama......n abah......trus cek kaki masing2.......wahahahahahha.......

dgn yakin kotrg ckap bkan ktorg yg kene.........wahahahaa......lega skit ati........

messyboy : pakcik yg dok kat snie td kowt punyo pacek.....nghupo (rupa) pakcik tue pun mcm baru balik dr kobun (kebun)

dgn tibe2.....aku trpandang.......celah jari kaki aku.........

ada darah meleleh........wah.....!!!!!!!!!!!

aku yg jd mangsa rupa ny..........

mcm nk pitam dowh..........

dah lah nie kali pertama aku jmpa pacat.....n trus jd mangsa........

uuuuwwwwaaaaaa..........

smpai skrg.....ada kesan gigitan pacat tue......mcm jd taik lalat kat celah jari aku tue.......

wahahahahaha.....pengalaman.............boleh d bangga kn x????

ngee~~

tue crite psal pacat.....

nie ada lg 1.......shari sblum raya.........

aku klua...drive krete sbb mama aku sruh ke pasar tuk beli bberapa bahan yg xcukup tuk masak......

so.....aku klua lah ke pekan......sorg2.......

pendek kn crite....stelah slesai beli smua barang yg mama aku pesan.......

aku pun mnuju balik.....

dlm perjalanan........ada 1 area tue brbukit.......agak curam......n trun dr curam tue ada ptrol pump shell.....aku pun mcm biasa lah.......drive jer......tibe2........

ada lah 1 krete yg bahlol n bodoh.......boleh plak......die trus jer klua dr simpang shell tue.....aku tgh laju trun bukit nie........

punya lah aku membrek.......smpai berdecit......dgn aku mngelak ny lg.....aku hmpir2 mlintang blok jln spenuh ny d bhagian aku......

nsib baik blakang aku xde krete......kalo x.....sah2 aku kene sondol dr blakang........

huhuhuhhuhuhuhu........

ahahahahhaha.........

tue lah antra pnglaman kali pertama yg aku leh share stakat nie..........

yg lain2 tue????

erm.......yg mana 1 ek????

wahahhahaha.....

ngee~~

dah...dah....

jmpa d post yg lain nnt.......

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

~~RaYa TiMe~~

erm.......

raya masih ada lg kn nie????

eheheheheh......

selamat hari raya aidilfitri semua.........

erm.......

uitm aku mula cuti tuk raya 27sept....yakni jatuh pd ari sbtu.......

tp....aku dgn hak kuasa sendri......aku tmbah cuti aku sndri.........

wahahahahaha.......

aku bertolak dr penang tuk pulang ke kampung halaman aku d PD pd 24sept.......

naik train tue beb......penat gilew.....tp jnji tiket train lg murah dr tiket bus.......wahahahahaha.......

ok.....smpai jer aku d PD dlm kul 10pg pd 25sept.......

penat ya amat......tp ati tetap happy jer......sbb dpt lah aku berpuasa dgn family aku.........

n semangat raya bersama family.........

byk jugak pekara yg berlaku bila berada ny aku d PD.........

tp tue lain post lah yer.....kat snie nk crite pasal puasa.......eh....!!!silap....psal raya........wahahahahaha.............

so........sbnarny raya taun nie xde lah meriah mana pun......

sbb ny......xde baju melayu baru taun nie.....sbb mama aku kata pakai jer baju melayu taun2 lepas.......

huhuhuhuhu.....xperlah.....balun jerlah.....janji aku dapat jeans......tshirt....n kasut baru.......

wahahahahaha.........

tp kn....tmbahan lg yg mnyebab kn raya taun nie xbest sgt.........adk bradik aku semua xda.......

diorg smua braya d rumah mertua masing2.........bertapa sayu nya hati aku........tggl lah aku d pg raya tue dgn prentz aku.........bertiga jer lah kami di rumah pada raya pertama.........

tp kn.....nasib baik lah diorg smua balik ke umah mertua masing2 pd malam raya.....at least......dodol....lemang.....rendang n smua msakan tuk raya......bkan aku sorg kene tlong prntz aku........wahahahahaha........

korg nk tau.......pd malam raya.......haruk pikok btul jd ny aku........

kak long aku dh balik ke rawang....n kak angah aku ke perak.....umah husbad diorg........diorg brtolak sblum maghrb........

so......dh jd kbiasaan....malam raya....org kmpung akan bertakbir rumah ke rumah.........abah aku ikut rombongan takbir.......n mama aku dh pengsan sbb kepenatan..........

tggl lah aku...abg aku n bini die.......kami kene siap kn smua hidangan tuk rombongan takbir tue nnt.......

byg kn....ptg tue dh lah kepenatan sbb brmain api sbb bakar lemang.....msak rendang n ketupat......siap masak plak btul2 sblum waktu berbuka.......

n tmbahan lg.....kali nie....tibe2 rumah ktorg d serang awal plak......kul 9 dh smpai kat rumah aku.....kbiasaan ny kul 12 baru smpai turn umah ktorg.......

apa lg....mmg bertambah kecoh lah....baru nk belah lemang....ptong ketupat n dodol.....buat air......pinggan mangkuk baru nk carik n klua kn.....

tp nasib baik lah.....on time btul......org dh slesai takbir n abis brdoa......kami pun dah slesai n siap hidang kat atas meje.........

wahahahahahhahaa..........pengalaman pertama aku......sbb sblum2 nie.....kakak2 aku jer yg kecoh2 buat bnde tue smua.........wahahahhahaaha...........

so....raya pertama......pkaian aku raya pertama.....baju melayu ayah aku dulu2......berjenama DON.....wahahahahha....baju lama.....aku muat pakai......wahahahahaha.......balun jer~~

aku n parentz aku pun bermaaf-maafan pun d meja makan kat dapur jer......xmcm sblum2 nie kat hall........ngee~~

n raya pertama juz dok umah jer........kalo x....sblum2 nie.....slalu g umah nenek.....tp kali nie....ntah....prentz aku x gerak pun.......pelik...pelik......

ahahahahahahah............

nie lah cerita raya pertama aku..........

ngee~~

peace u guysz........

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

~~SeTeLaH SeKiaN LaMa~~

kini aku kembali....nk membebel kat blog aku nie....

wahahahahha.....

lama ny aku xupdate.....bak kata sorg kawan aku nie.....

dah bersawang dh blog aku nie..........sorry yer cik abg ryz........

pnjam ayat ko jap.....ngee~~

aku malaz update blog bkan apa.......aritue sblum cuti raya nk update.......

tp intrnt aku buat hal......so xdpt update........

lpas cuti raya....xde mood n masa plak nk update......

waahahhaahahha....alasan semata2 jer tue......

ngee~~

jap.....!!!!

sbelum trlewat........

nk wish dlu kat sapa2 lah yg baca blog aku nie.......

selamat hari raya aidilfitri.........

wahahahahaha........

maaf zahir n batin k semua........

erm..........

aku nk mula kn crite aku dr mula aku start cuti........

jmpa d stiap posting aku ek.......

wah......ayat tmbah tunggang-langgang.........

ngee~~

=P

Fitness Tip of the Day

There was an error in this gadget

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...