Monday, 22 September 2008

...aL-KiSaH...

wahahahahahah.....

korang nk tau???

bertapa malang ny nasib aku arinie.......

aku nie dh khabisan duit......mmg kering gilew.......

aku ari sbtu aritue....aku dh mula rasa kesempitan duit......dlm bank dh xde duit.....dlm tangan pulak????ada lah dlm RM4......so.....ari itu.....aku berbuka laksa....itu pun nisa,si kawan aku yg belanja........jimat sikt....wahahahaha.......

and dah lah aku nie perokok......nk beli sempoerna hijau kegemran aku xcukup lak dgn RM4 tue.....

so...aku beli lah rokok suria 2batang.....dh kne RM1.......layan jerlah........so...tggl lah RM3......

pny lah nk brjimat.....aku isap sebatang lepas brbuka......n sebatang lg sblum suboh.........

tibe2......dlm kul 12tghmalam....aku rasa lapa yg tramat......

duit tggl RM3......so aku fkir....beli lah roti 1buku......leh sahur roti skali...........

abis lah duit aku......tggl lah 90sen........sbb roti RM2.10......

bersahur lah aku dgn roti..............

masuk lah ari ahad....yakni arinie.......

aku dh mula rasa lain......aku dh lama xdpt nasi.....n dh lama xdpt sempoerna hijau aku......

huhuhuhuhu.....aku dh mula mcm dri aku nie bukan aku yg sebenar.........

aku tetap tabah kn dri........aku kuat kn semangat.........

so....aku berbuka dgn maggi plak arinie....nsib baik ada bekalan maggi........makan lah aku maggi kari sorg diri........janji perut aku beralas.........

tibe2.......aku tringat pada sempoerna aku......huhuhuhuhuhu...........

aku dh mula rasa kn dri aku mcm nk jd zombie dh........

abis aku ym smua org.......aku tulis mcm nie......

~~rokok~~
~~rokok~~

wahahahah.....cube byg kn...kalo korg prnah tgk zombie kg. pisang......zombie2 diorg cari otak kn????so....aku zombie yg cari rokok......wahahahahah.....betapa ketagih ny aku pd sempoerna aku.........

aku pjg kn akal.....mcmane aku nk dpt kn duit......so....aku mntk pnjam duit kat sorg kwan aku nie bernama feedo yg aku gelar globe.....kwan baik aku time kat skolah mnengah......wahahahaha......dgn baik hati lg pemurah.....die pnjam kn aku RM11.......

tp sadis ny.....die bdak UPSI yg brada di perak....aku nie kat penang......xperlah....die transfer kn duit tue dlm akaun bank aku.....bile dh masuk....pergh!!!betapa gmbira ny hati aku.......mcm nk melompat time die dh msuk kn duit.........

so...dgn hati girang ny.....dh berangan dgn RM10 tue nnt aku nk beli nasi n sempoerna aku......aku berjalan kaki sorang2 g bandar perda.......dekat je bandar perda dgn rumah sewa aku nie.......

mula2 aku g stesen petronas kat bandar perda......g tgk kat atm maybank.......hampeh.....xleh klua kn RM10.........xper......aku tetap bersabar......dgn penuh kesabaran.......aku berjalan kaki lg.....menuju ke pusat bandar perda pulak........

mula2 aku smpai di bank BSN......aku nk masuk.....tp langkah aku terhenti......sbb dlm tue aku tgk ada org yg mncuriga kn.....so......aku blah.....trus g tempat lain........

aku trus berjalan sampai lah ke bank islam.......dgn gelojoh ny aku mncocok kad aku kat atm tue......tibe2......aku dh taip nilai RM10......urusan aku d batal kn......sbb apa????proses pngluaran duit sedang dalam penyelenggaraan.........dua2 mesin atm plak tue mcm tue........

darah aku dh mula mnyirap.........

xper......aku trus brjalan lg.......aku pergi plak bank rakyat.......tgk2 kat screen atm tue......out of service.......pergh!!!!!

last chooice aku........aku trus ke bank maybank.......cocok2 kad aku kat mesin tue.....tekan nilai RM10.....screen pun kluar lah mnyata kn RM50 je leh klua kn...........huhuhuhuhuhu.......semua atm kat maybank tue plak tue................harap je mesin melambak........tp 1note RM10 pun xde.......suwei btul..........

dgn langkah penuh kekecewaan.......hati yg hancur punah....tp otak ligat brfikir......bank mana aku leh g........aku kluar dr maybank tue.........

aku kmbali smula ke bank rakyat....still d same.......g ke bank islam smula.....still sama mcm td......n akhir ny.....BSN yg td aku skip......cocok2 kat atm aku......tgk2 mesin tue khabisan duit...........

aaaaarrrrrgggghhhhhhhhhh..........!!!!!!!!!!!!!!

aku stress..............dah lah time tue hujan dh turun...........

cuaca pun paham dgn keadaan aku..........so.......aku redah jjer lah hujan dgn ati yg luluh hancur musnah............huhuhuhuhuhu.............

begini lah nasib aku.........

ini lah al-kisah aku..............huhuhuhuhuhu.............

lpas nie kn............aku taubat.........aku nk buat 2 tabung........1tabung duit........n 1 lg tabung tuk sempoerna aku...............wahahahahahahaha......................

tp kn......brguna jgak jd mcm nie.........clear abis aku ny syiling........kalo x sblum2 nie......syiling aku byk bertrabur......atas meja.....dlm laci.....atas lantai......dlm beg.......dlm poket......smua aku ambik.....aku kmpul kn...........dapat lah aku beli rokok suria 3btg.............ok lah.........layan jer........

wahahahahahhaah...............

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

1 comment:

Feedo said...

haha...tu la...kan dh jadi zombie...yg ko g telan asap rokok yang penuh dgn radioaktif tu apesal...ish...lg satu, len kali, jimat sket...jgn nk blanje xtentu hala...rokok tu kurangkan sket ye...bkn ade pekdah pn...kalo ko dh jadi zombie camni sape yg susah?? ko jgk kan...hoho...

Fitness Tip of the Day

...CaRi LaH ViDeo...

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...