Wednesday, 24 September 2008

...SePi...

SEPI


apa yg korg leh fkir kn apabile dgr prkataan tue???

Monday, 22 September 2008

...aL-KiSaH...

wahahahahahah.....

korang nk tau???

bertapa malang ny nasib aku arinie.......

aku nie dh khabisan duit......mmg kering gilew.......

aku ari sbtu aritue....aku dh mula rasa kesempitan duit......dlm bank dh xde duit.....dlm tangan pulak????ada lah dlm RM4......so.....ari itu.....aku berbuka laksa....itu pun nisa,si kawan aku yg belanja........jimat sikt....wahahahaha.......

and dah lah aku nie perokok......nk beli sempoerna hijau kegemran aku xcukup lak dgn RM4 tue.....

so...aku beli lah rokok suria 2batang.....dh kne RM1.......layan jerlah........so...tggl lah RM3......

pny lah nk brjimat.....aku isap sebatang lepas brbuka......n sebatang lg sblum suboh.........

tibe2......dlm kul 12tghmalam....aku rasa lapa yg tramat......

duit tggl RM3......so aku fkir....beli lah roti 1buku......leh sahur roti skali...........

abis lah duit aku......tggl lah 90sen........sbb roti RM2.10......

bersahur lah aku dgn roti..............

masuk lah ari ahad....yakni arinie.......

aku dh mula rasa lain......aku dh lama xdpt nasi.....n dh lama xdpt sempoerna hijau aku......

huhuhuhuhu.....aku dh mula mcm dri aku nie bukan aku yg sebenar.........

aku tetap tabah kn dri........aku kuat kn semangat.........

so....aku berbuka dgn maggi plak arinie....nsib baik ada bekalan maggi........makan lah aku maggi kari sorg diri........janji perut aku beralas.........

tibe2.......aku tringat pada sempoerna aku......huhuhuhuhuhu...........

aku dh mula rasa kn dri aku mcm nk jd zombie dh........

abis aku ym smua org.......aku tulis mcm nie......

~~rokok~~
~~rokok~~

wahahahah.....cube byg kn...kalo korg prnah tgk zombie kg. pisang......zombie2 diorg cari otak kn????so....aku zombie yg cari rokok......wahahahahah.....betapa ketagih ny aku pd sempoerna aku.........

aku pjg kn akal.....mcmane aku nk dpt kn duit......so....aku mntk pnjam duit kat sorg kwan aku nie bernama feedo yg aku gelar globe.....kwan baik aku time kat skolah mnengah......wahahahaha......dgn baik hati lg pemurah.....die pnjam kn aku RM11.......

tp sadis ny.....die bdak UPSI yg brada di perak....aku nie kat penang......xperlah....die transfer kn duit tue dlm akaun bank aku.....bile dh masuk....pergh!!!betapa gmbira ny hati aku.......mcm nk melompat time die dh msuk kn duit.........

so...dgn hati girang ny.....dh berangan dgn RM10 tue nnt aku nk beli nasi n sempoerna aku......aku berjalan kaki sorang2 g bandar perda.......dekat je bandar perda dgn rumah sewa aku nie.......

mula2 aku g stesen petronas kat bandar perda......g tgk kat atm maybank.......hampeh.....xleh klua kn RM10.........xper......aku tetap bersabar......dgn penuh kesabaran.......aku berjalan kaki lg.....menuju ke pusat bandar perda pulak........

mula2 aku smpai di bank BSN......aku nk masuk.....tp langkah aku terhenti......sbb dlm tue aku tgk ada org yg mncuriga kn.....so......aku blah.....trus g tempat lain........

aku trus berjalan sampai lah ke bank islam.......dgn gelojoh ny aku mncocok kad aku kat atm tue......tibe2......aku dh taip nilai RM10......urusan aku d batal kn......sbb apa????proses pngluaran duit sedang dalam penyelenggaraan.........dua2 mesin atm plak tue mcm tue........

darah aku dh mula mnyirap.........

xper......aku trus brjalan lg.......aku pergi plak bank rakyat.......tgk2 kat screen atm tue......out of service.......pergh!!!!!

last chooice aku........aku trus ke bank maybank.......cocok2 kad aku kat mesin tue.....tekan nilai RM10.....screen pun kluar lah mnyata kn RM50 je leh klua kn...........huhuhuhuhuhu.......semua atm kat maybank tue plak tue................harap je mesin melambak........tp 1note RM10 pun xde.......suwei btul..........

dgn langkah penuh kekecewaan.......hati yg hancur punah....tp otak ligat brfikir......bank mana aku leh g........aku kluar dr maybank tue.........

aku kmbali smula ke bank rakyat....still d same.......g ke bank islam smula.....still sama mcm td......n akhir ny.....BSN yg td aku skip......cocok2 kat atm aku......tgk2 mesin tue khabisan duit...........

aaaaarrrrrgggghhhhhhhhhh..........!!!!!!!!!!!!!!

aku stress..............dah lah time tue hujan dh turun...........

cuaca pun paham dgn keadaan aku..........so.......aku redah jjer lah hujan dgn ati yg luluh hancur musnah............huhuhuhuhuhu.............

begini lah nasib aku.........

ini lah al-kisah aku..............huhuhuhuhuhu.............

lpas nie kn............aku taubat.........aku nk buat 2 tabung........1tabung duit........n 1 lg tabung tuk sempoerna aku...............wahahahahahahaha......................

tp kn......brguna jgak jd mcm nie.........clear abis aku ny syiling........kalo x sblum2 nie......syiling aku byk bertrabur......atas meja.....dlm laci.....atas lantai......dlm beg.......dlm poket......smua aku ambik.....aku kmpul kn...........dapat lah aku beli rokok suria 3btg.............ok lah.........layan jer........

wahahahahahhaah...............

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Sunday, 21 September 2008

...BiRTHDaY TiMe...

along & ryz....
erm......21 september......adalah brthdy mereka brdua.....

saja je kn....nk tulis dlm blog aku......aku xdpt smbut brthdy diorg....n aku xdpt bg adiah kat diorg.....

myb dgn bg ruang skit tuk mereka dlm blog aku....leh gnti kowt....eheheheheh.....
erm....along aku.....tahun nie dia dh 22....dah lah asal org muar....keje kat kl....mmg payah lah nk jmpe....huhuhuhuhu......


nie lg sorg.....ryz.....pngkat abg jgak....die lah sahabat aku......ehehehehehhe.......peace.....erm.....taun nie die dh 26......tua dah ko ryz....wahhahahah.....asal johor....dok kat pasir gudang plak tue.....huhuhuhu...lg payah nk jmpe.....


pape pun korg....

selamat hari lahir aku ucap kn untuk kdua2 insan tristimewa ini....along dan ryz..........

semoga korg brdua d murah kn rezeki......d pjg kn umor....dan sntiasa d cucuri rahmat dr Allah and jgak mendapat rahmat drpd Nya.....

semoga spjg prjlan hidup yg korg dh tmpuhi....akan mnjd iktibar dn tauladan untuk korg mnenpuhi hari2 akan datang pula.....luas kn fkiran...mtang kn dri anda....

take care both of u.......

snyum2 slalu.....

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Saturday, 20 September 2008

...NaK HaNDPHoNe BaRu...

tak tau lah...

sejak 2menjak nie...aku asik trfikir nak hp baru je....

huhuhuhuhu...hp yg aku gune skrg nie...dh 3taun dah aku pkai...

rupe ny pun dh xrupe hp...

brape kali dh jatuh dr katil...jatuh tgh jalan...bergolek sama mcm aku time aku accident...jatuh dlm kolah...tp xrosak2 lg...tnsion btul aku...luaran je dh xrupa hp...

aku pkai nokia 6020...huhuhuhu...tue pun aku bodek mak aku...mak aku pnya hp sbnar ny...aku sanggup balik PD dari Penang smata2 nk ambik hp baru mak aku nie...time 3taun lpas pnya crite lah...wahahahaha...


dlm pic tue...barang aku...erm....yg terselit putih tue lah hp aku...

myb aku dh bosan kowt...kwan2 aku pun asik tegur..."bila ko nk tuka hp ko nie aril?"...xpun..."pergh!!syg btul ko kat hp tue ek?!"

huhuhuhuhuhu......

aku sbnr ny suke gilew kat hp Sony Ericsson..

dlu...aku suka W810i...tp xde duit...xdpt beli....tggu lg...


klua pulak W850i...mmg gile hp slide mcm tue plak...tp xkesampaian nk mmpunyai ny jgak...huhuhuhuhu....sadis gilew.....


skarang dh klua yg trbaru skali....W980i....pergh.....smart gilew lah....aku suke sgt.....siap diorg mnjanji kn best audio experience lg tue....pergh......

kali nie btul2 aku nk hp baru.....

aku nk pujuk rayu mak aku lah mcm nie....tp kn...hrga ny aku budget dlm RM1600 kowt.....

mati lah aku.....mahal gilew beb.....uuuuuuwwwwwaaaa......

nk hp nie jgak......smart.....flip....sound best.....

nk tgk rupe die???
meh aku tnjuk.......


nak hp baru.....nak hp baru......
ada sape2 snggup beli kn tuk aku???jadi kn adiah brthday aku yg akan dtg ke????
wahahahahaha........
pape pun.....nie lah hp yg mmbuat aku angau stiap masa......
wahahahahaha......
~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Friday, 19 September 2008

...TeRiMa KaSiH KePaDa Si Dia...

seseorang telah mnyedarkan aku dari mimpi siang aku...

trima kasih aku ucapkan...

dia telah sedar kan aku dengan kata2 dia...

aku tak menyangka...betul2 xsangka...

"aqu klo nk owg mcm ko nieh senang2 jerk aqu bley dpt"

"senang2 jer aqu bley kitai"

"ko ni senang jerk nk dcairkn"

walaupun mungkin dia hnya bergurau gengan ayat2 dia...tapi ayat2 dia amat mnyentuh aku...amat mngecewakan aku...

maaf kan aku kalau aku terlalu emosi...

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

...CeRiTa BeST BaGi aKu...

korang...pernah tengok cerita GHOST kat 8TV x???



wahahahaha....tue lah cerita bersiri kegemaran aku...



cerita melayu yang paling best skali....



nama jer "HANTU"



tapi xseram...



tp romantik...lawak...dan penuh msg...



perlakon ny???



Cheryl Samad sbgai Ezza dengan Naz Ahamad sbgai Zack Imran...



Zack Imran nie lah sbgai hantu ny....



sbb die mati kne bunuh...jadi mangsa keadaan...



dan Ezza sorang saja yang boleh nampak Zack...



jadi Ezza yang jadi pengantara untuk Zack...



menolong Zack...



korang boleh tengok cerita nie kat Catch Up TV kat 8tv.com.my...



aku tgk pun kat situ gak...sebab aku stay kat rumah sewa...mmg xde tv lah...



ngee~~



aku suka lagu Opening Montague die...



best giler...



snie aku bg link tuk Opening Montague die kat youtube...



http://www.youtube.com/watch?v=Qtr54qm3Fp4

selamat menonton ek....

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Thursday, 18 September 2008

...Perkenalan aKu HuLuRKaN...

salam perkenalan untuk semua...

erm...ini pertama kali aku membuat blog...

tak tau sbenarnya nak tulis macamana...

so...better post aku yang pertama nie...aku kenal kan diri aku dulu...






~MeSSYBoY87~



nama aku Mohamad Shahril Bin Abdul Samad...

aku di lahir kan pada 23 oktober 1987...di hospital besar seremban...

aku di besar kan di Port Dickson...

aku merupakan anak bongsu daripada4 adik beradik...

aku mengaku...aku memang manja...tapi tak ada lah sehingga jadi anak emas...

aku ada 2kakak dan seorang abang...kak long, kak ngah, dan abg yen...

jarak umur kami sangat jauh...dengan abg aku saja dah 6tahun...beza dengan kak long pulak 10tahun...dan beza aku dgn kak ngah, 8tahun...jadi...aku hnya slalu stay kat rumah dengan perentz aku jew...

pada umur 6tahun...aku di hantar ke pra sekolah...di Sekolah Kebangsaan Kampung Gelam...

kemudian darjah 1 aku belajar di sekolah yang sama...aku memang pelat time kecil2 dulu...

aku ingat lagi 2 perkataan yang aku pelat...PINGGAN...aku sebut PINGA...CIKGU...aku sebut CIJU...wahahahahaha...

aku sekolah kat sekolah tue sampai darjah 6...Sekolah Kebangsaan Kampung Gelam...SKKG...tp sekolah aku sering di ejek sebagai SEKOLAH KANAK KANAK GILA...wahahaha...

aku dulu kat sekolah rendah di lantik menjadi pengawas perpustakaan...selalu ponteng klaz kat situ lah...alasan ada kerja kat perpustakaan...wahahahaha...tp...yang paling xboleh blah...aku sering jadi bahan budak2 lain...PONDAN...diorang panggil aku...huhuhuhuhu...may be aku terlalu manja...

ketika aku darjah 6 pada tahun 1999...masa nak ambil UPSR...aku tak tahu UPSR tue penting...so...aku main2 jerlah...tup2 dapat 3A2B...Matematik, Pemahaman, English...aku dapat A...tapi Sains dan Penulisan aku dapat B...

so...aku terus kan belajar di sekolah menengah di Sekolah Tinggi Port Dickson...dari tingkatan 1 hingga lah tingkatan 5...kemudian sambung sikit tingkatan 6...tapi 1minggu je...wahahahaha...

di sekolah menengah pulak...aku jadi pembantu koperasi...dari form 1 sampai lah form 5...time rehat...bertugas kat koperasi...dan aku lah satu2 nya melayu yang di lantik menjadi pembantu koperasi...wahahahaha...bangga...tapi kadang2 malu...

time aku PMR...still sama mcm UPSR...ambik endah tak endah jer...selalu ponteng klaz...selalu xsiap kerja rumah...dan akhir nya...keputusan PMR aku...6A 2B...aku dapat B untuk bahasa melayu dan sejarah...dan yang lain aku dapat A...tapi sedih gilew...cikgu2 aku perli..."ko cakap jawa ke apa kat rumah??"...di sebab kan semata2 bahasa melayu aku dapat B...huhuhuhu...

erm....SPM pulak...ini yang paling aku malu sekali...2A 4B 5C...math mode dapat A1 dan tassawur dapat A2...B3 plak aku dapat tuk pendidikan islam, sejarah, dan fizik...B4 plak dapat pada subjek bahasa melayu...wahahahaha...C5 aku dapat pada english, EST, dan add math...dan biologi dan kimia dapat lah C6....teruk kan result aku???wahahahahaha....

kemudian...dapat lah aku tawaran tuk masuk UiTM...happy gile bile dapat tawaran...tapi...mak aku...dia sedih sangat...sebab aku kene melapor di UiTM Sabah...aku dapat sambung study dlam Pra Sains...ingat lagi...sedang aku berlawak2 dengan mak aku pasal masa depan aku...tiba2 mak aku menangis...huhuhuhuhu...i miss her so much right now...

ok...tentang Pra Sians nie...sebab rsult SPM aku fizik lagi tinggi dr bio...so aku ambik jurusan fizik...sepatut nya Pra Diploma nie 1tahun (2sem)...tapi kami dpat peluang...pada semester 1..jika dapat pointer atas dari 3...lepas ke diploma...so...pendek cerita...dapat lah aku 3.12 tuk pra diploma sem 1 tue...dapat lah aku sambung ke diploma tanpa kene masuk ke sem 2...best...best...best... ;P

so...dapat lah aku tawan sambung ke diploma...aku dapat jurusan Kejuruteraan Mekanikal...di kampus Pulau Pinang...yang berada di Permatang Pauh ini...wahahahaha...

sekarang nie aku dh sem 6 di Penang nie...and korang nak tau CGPA aku skrg berapa???2.75...wahahahaha...teruk kn???pada sem 1...aku dpt GPA 3.49...skit lagi nak dekan...sem 2 rsult aku turun...3.27...sem 3 plak...2.59...sem 4???dapat lah aku 2.35...sem 5 plak???wahahahaha...2.18...korang nampak corak nya???menurun setiap sem...sebab tue lah CGPA aku 2.75 jer sekarang nie...wahahahaha....

ahahahahaha...

so...ini lah serba sikit cerita tentang aku...aku pun xtau nak cerita apa sebenar ny...kire boleh layan jer lah kn???

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Fitness Tip of the Day

There was an error in this gadget

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...