Saturday, 27 December 2008

...KeKeCeWaaN HaTi...

huhuhuhuhu....

alhamdulillah aku dah slamat smpai penang.....

kul 4.30 pagi 27 dec........

wahahahhaha......

awal gilew smapi kat penang.......

trpaksa melangok tggu bus rapid kul 5.30........

erm.......

ati mmg happy gilew sbb dh smpai penang........

tp kn..........

betapa luluh ny hati aku nie.......

bila aku cuba main intrnt kat umah aku...........tp xdpt............

uuuuuuuwwwwwwwaaaaaaaaa...............

bdk2 atas rumah aku...yakni empuny intrnt tue xde kat umah............diorg g mana ntah............

harap2 diorg msih lg guna strymx spaya aku dpt main intrnt mcm biasa kat umah............

nie pun aku guna cc..........

tnsion gile..............LEMBAB intrnt kat cc nie...........

huhuhuhuhu..........

k lah........

gtg dlu...........

nnt2 lah aku smbung crite aku...........ngah xde mood pkai comp yg lmbab nie........

adiosz amigosz...........

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Thursday, 18 December 2008

~~uuuWWWaaa..............~~

ya allah.....

betapa rindu nya aku nk main intrnet smula...........

hnya tuhan jer yg tau mcmane sengsara ny idup aku tanpa intrnet...........

wahahahahahaha..........

hari ini aku dapat main intrnt smula....bukan d rumah sewa aku d penang......

tp d cc d PD.......

wahahahahahaha.....jnji dapat lpas kn rindu aku..........

ari nie bdk2 uitm dapat kputusan exam.........

aku pun bdak uitm gak lah...........so......

rsult aku????

alhamdulillah smua lulus.........walaupun lulus ckup2 mkan jer........

tp mcmane pun....cgpa aku jatuh........drpd 2.75......skrg dh jd 2.72.........

aku ada 1 sem jer lg.........hope aku dapat naik kn cgpa aku at least jd 2.80 masa grad nnt.........

ngee~~

insyallah 25 dec nnt aku balik ke penang balik..........

wahahahahahah..........xsabar ny aku nk jadi dajal semula..............

lalalalalala~~

rindu sgt2 pd penang............

sgguh pun nai n bad dh xde kat penang........hope aku dapat trus kn hidup aku mcm biasa tnpa diorg.................

k lah...............

takat nie jer dlu k.............

chow dlu............

nnt aku dah smpai penang............

aku cher pjg lebar lg k smua apa yg aku nk share.....................

wahahahahaha...........

nyelam dlu...................

p/s : buat abg aku,ryz.....nenek aku, azrol.....n sahabat2 aku trutama nai..............i miss u all so much.............

salam...........

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Monday, 3 November 2008

~~..........~~

ntah lah........

aku xtau nk tulis apa......

dlm fkiran n hati aku trbuku mcm2.......

tp aku xtau nk luah kn macamana............

kepala otak aku serabut sgt2..........

kenapa khidupan aku dah xseceria dulu????

knapa khidupan aku smakin rumit?????

di mana silap ny aku hngga telah mnyimpul prjlanan khidupan aku sendri???

aku ada kawan2 yg mmg slalu care psal aku....tp aku xtau nk cerita mcmana pd diorg.....kalo aku cerita.....diorg paham ker????

aku ada adk bradik angkt.....tp diorg swmua g mana????

aku ada kawan2 dalam intrnt......tp diorg boleh ke faham keadaan n situasi aku?????

aku ada SI DIA.....tp.................DIA ADA KE UNTUK AKU???

ntah lah...........

kalau lah aku dpt undurkan masa......ingin aku kembali masuk smula ke dlam rahim mama aku..........

ingin aku lahir smula......memula kn khidupan baru dr awal..........

tp smua ny xmngkin.........aku trpaksa hadapi smua ini jgak.............

:'(

~~MeSSYBoY oCToBeRSKY~~

Sunday, 26 October 2008

...HoLD oN Be STRoNG...

huhuhuhuhu...aku xtau nape kali nie aku byk post ttg lagu plak...

huhuhuhu...

tp bg aku...lagu nie sgt brmakna buat aku...

ssorg telah berikan aku lirik lagu ini...ssungguh ny...sgt mendalam bg aku bile pkara sbegitu brlaku...tmbahan lg...bila ia dtg drpd ssorg yg sgt penting n brmakna pd aku...

nyanyian Maria Haukaas Storeng...n tnjuk lagu nie Hold On Be Strong...

Love can be hard sometimes
Yes, it can catch you off guard like bad crimes
Yes, it can make you depressed and angry
Make you say: "Why me, why won't anybody try me?"

You might be saying: "Ooh, I don't wanna be lonely"
"Ooh, I don't wanna be by myself"
"Ooh, don't wanna be lonely"
"Why ain't anybody lovin' me?"

But there's always someone out there who'll be there for you
There is always someone out there who'll care for you
There's always someone out there who'll be true, true, true
Hold on, hold on, be strong

Love can go away forever if you push it
And you have to remember: don't rush it
If it ain't right, it is wrong
And you'll be crying: "Why me, why won't anybody try me?"

You might be saying: "Ooh, I don't wanna be lonely"
"Ooh, I don't wanna be by myself"
"Ooh, don't wanna be lonely, oh no no"
"Why ain't anybody lovin' me?"

Now, but there's always someone out there who'll be there for you
And there's always someone out there who'll care for you
There's always someone out there who'll be true, true, true
Hold on, hold on, be strong

And yes, there's always someone out there who'll be there for you
And there's always someone out there who'll care for you
There's always someone out there who'll be true, true, true
Hold on, hold on, be strong

Hold on, hold on, be strong
My child, hold on, hold on, be strong

link : http://www.youtube.com/watch?v=WxnQXqDEHh8

ssungguh ny aku rindu kan die sgt2...

dan aku tau...kini dia bhagia d smping org yg dia cintai...

trima ksih kerana msih xlupa pd aku...dan msih mmpu mmberi smangat pd aku lg...

:'(

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

...JuST STaND uP...

Bagi aku...ini mrupakan lagu yg mmpu tuk mmberi aku semangat n dorongan....

huhuhuhuhu.....

share dgn korg smua......

Just Stand Up

The heart is stronger than you think
It's like it can go through anything
And even when you think it can't it finds a way to still push on, though

Sometimes you want to run away
Ain't got the patience for the pain
And if you don't believe it look into
your heart the beat goes on

I'm tellin' you that
Things get better
Through whatever
If you fall, dust it off, don't let up

Don't you know you can go be your own miracle

You need to know

**CHORUS
If the mind keeps thinking you've had enough
But the heart keeps telling you don't give up

Who are we to be
questioning, wondering what is what
Don't give up
THROUGH IT ALL, JUST STAND UP!

It's like we all have better days
Problems getting all up in your face

Just because you go through it

Don't mean it got to take control, no

You ain't gotta find no hiding place

Because the heart can beat the hate

Don't wanna let your mind keep playin' you

And sayin' you can't go on

I'm tellin' you that

Things get better
Through whatever

If you fall

Dust if off, don't let up

Don't you know you

Can go

Be your own

Miracle

You need to know

**CHORUS

You don't gotta be a prisoner in your mind

If you fall, dust it off

You can live your life

Yeah

Let your heart be your guide

Yeah yeah yeah

And you will know that you're good if you trust in the good

Everything will be alright, yeah
Light up the dark, if you follow your heart

And it will get better

Through whatever

**CHORUS

You got it in you, find it within
You got in now, find it within now
You got in you, find it within
You got in now, find it within now
You got in you, find it within
Find it within you, find it within
THROUGH IT ALL, JUST STAND UP

link kat youtube : http://www.youtube.com/watch?v=QrHPCeYIfr0

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Saturday, 25 October 2008

...BuaT LaH YaNG TeRBaiK...



selamat brjaya wahai kawan2 ku...

sudah tiba masa nya tuk kita d uji dgn apa yg telah kita pelajari selama 1 sem ini...

pahit manis...suka duka...

semua yg telah d lalui selama ini...jadi kan lah pngajaran n pedoman untuk masa hdapan...

ingt lah smua...

final exam...hanya lah ujian yg d jlan kn besar2an...hnya untuk mnguji diri kita...samada memahami or tidak apa yg telah d ajar n d pelajari utk sem trsebut...

jd...sedia kn lah diri anda smua dgn sgala "peralatan" & "senjata" yg mmpu anda smua bawa ke dlm dewan exam nnt...

akal yg pnuh dgn ilmu...hati yg pnuh dgn keimanan...dada yang tenang untuk brjuang...

just ingt lah...fkir kn lah masa depan anda smua...fkir kn lah pngorbanan ibu bapa anda smua...

selamat berjaya...buat yg terbaik yg anda smua mmpu laku kn...

dan...terakhir...

aku mintak ampun n maaf pd semua org tuk segala kmgkinan kesalahan aku yg telah aku laku kan...yg mnyebab kn kkecewaan mahupun kmurungan...samada sngaja or tidak...ampun n maaf aku pohon...

best of luck for upcoming exam!!
~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Friday, 24 October 2008

...TeRLuPa PuLaK...PiC2...

wahahahhahaha.......

trlupa plak nk post pic2 aku time aku klua dgn kawan2 smbut brthday aku smlm........
ngee~~
nie nk share bbrapa pic.......
=P

~BaD, Nai, aMeeRuL~


~MeSSYBoY, aMiR, aYu, BaD, Nai~


~3 JeJaKa~

~McD SuNWaY~

~KaMi~

~PoSiNG MauT SeBeLuM BaLiK~


~BiRTHDaY BoY~

MaSa : 9PM - 11.15PM

LoKaSi : BaNDaR SuNWaY, SeBeRaNG PRai

ngee~~

peace.....

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

...aNaK BuaH...

wahahahahahaha........

aku akan dapat anak buah lg............

kak long aku call......aku mula2 ingt nape lah mak enon nie call aku mlm2.........

wahahahahaa.....aku pnggil mcm tue sbb die suke mmbebel........

ngee~~

die call rupa2 ny die nk bgtau.....doc dh sah kn die mngandung.......

6mggu dh.......

aku ingt lg...masa time raya aritue.....time dok mkan smeja......

die crite lah....die rsau.....sbb puasa die pnuh.....xdtg pun RED DOT tue.....

die g beli tester khamilan tue.....test2....tgk 1garis jer.....

**itu die ckap k**

last2.....die tgk dh lama sgt xdtg RED DOT die tue....die g lah jmpe doc......

doc sah kn die mngandung 6mggu.....wahahahahahah........

dah lah kak ngah aku pun tgh sarat mngandung nie......dh nk msuk 6blan dh kak ngah aku ngandung......

aduh......brtmbah lah ahli kluarga aku....lg brtmbah pning lah kpala aku mlayan karenah bdk2......

ngee~~

dah lah aku mula jd pakcik pd umo 12taun......

time 1st paper UPSR plak tue.....aku abis exam.....prntz aku jmput aku......tgk2 dlm kreta ada prntz mertua kak long aku.....

nden ktorg trus ke Muar....sbb masa tue kak long aku stay d Muar....

mula dr tue.....aku d gelar Pak Chu oleh ank2 buah aku hngga lah skrg........

skrg nie pun aku dah ada 4 anak buah......

2 dr kak long n 2 dr kak ngah......

wah...lpas nie jd 6 plak taun dpan.......

dr abg aku plak...xtau plak bile bini die nk ngandung......

wahahahahahah.......

**brlawan2 lah diorg buat anak**

ngee~~

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

...BiRTHDaY TiMe...

wahahahahaha.....

selamat ulang tahun kelahiran yg ke 21 tuk dri aku sndri.....

brthday boy......

23 october 1987 tarikh keramat d mana lahir ny aku.....

**wah!!keramat ker??**

erm......

actually.......

brthdy aku taun nie...xde mood sgt2.......xtau lah nape......

pd mlm brthdy aku...aku tido awal.....kul 11 mlm aku dh tido dh.......

sedar2 dlm kul 5 pg mcm tue......cek hp.....tgk ada byk mscl n msg.......

wahahahahahah..........org wish brthdy aku.........

bngga ny.......rmai yg cube wish aku tepat kul 12 mlm.....mmg aku hrgai sgt2......

tp syg ny....aku dh tido mati time tue.....mmg kalo aku tido....susah nk trsedar......

tp aku tnsion sgt2......org yg aku syg kn.....xde tuk aku........sedey gile2 pny sedey.......

dah lah cube wish pun sblum kul 12.....mcm xbest jer.......xon time btul.......

huhuhuhuhuhu.......

n ada jgak lah....bbrapa org....aku mnghrap kn ucapan dr diorg.....tp....xde pun....malah diorg lupa.....huhuhuhuhuhu......

ok.....smbungan td......so......kul 7 pg aku dh kne g kmpus.....mmg nie 1st time aku g kmpus seawal mcm tue.....

sbb....smata2 tuk oral exam MUET.......tnsion btul......ptut aku leh enjoy2 time hari brthdy aku....tp kne g ambik exam plak......

ngee~~

kul 5 ptg ada test manufacturing plak.......huhuhuhuhu...... :'(

aku bkak lah tagged aku....myspace aku....n friendster aku.......

byk gilew msg2 n comment2 org anta wish brthdy aku.....tp pling byk kat tagged aku lah.....

ngee~~

www.tagged.com/weareshah

www.myspace.com/messyboy87

www.friendster.com/messyboy87

aku sngka kn....brthdy aku kali nie...brthdy yg pling truk skali.......

tp ada lah bbrapa insan dlm idup aku brjaya ceria kn ari yg ptut brmakna dlm idup aku nie......

yerlah....setaun skali jer kowt......bkan slalu pun......btul x????

wahahahahahaha.......

org yg mula2 dpt ceria kn skit brthdy aku nie adalah abg ryz......

wah....kebang lah artis nie kalo baca blog aku nie.......

ngee~~

bkan apa.....die wish brthdy aku......n die pnggil aku.....adk trsyg......

**wah!!!bngga ny**

jd adk trsyg pd seorg artis........

lalalalalaala~~

kmdian.....yg aku xkn pernah akan lupa......

KHUBAIB......or aku pnggil bad.......

argh...!!!!die dh hdup kn brthdy aku.....

die mrancang tuk bwak aku klua......dgn bwak 3org lg kawan aku.......wahahahahahaha.......

thanx sgt2 bad.......ko lah shabat aku yg trbaik skali aku ada.......

**bodek lbih2**

nai plak.......die bg adiah kat aku......stiap taun die xprnah miss bg aku adiah.....thanx sgt2 nai......

nai.....ko lah kawan prmpuan yg pling sporting prnah aku ada.........

meerul......thanx sbb join rncangan bad tue........n wish meerul happy blated brthdy......ehehehehehe......

=P

so.....aku....bad......nai.....n meerul......brtolak dlm kul 9......g ker sunway arnival mall.......

melepak n buat harok kecoh.........

n kat sana aku tggu sorg lg kawan aku....amir elect.......die dtg dgn awek die......

**awek die kowt**

jln2....psing2......

lpas tue ktorg g lah lepak kat mcd sunway.....yakni mmg tmpat fav aku tuk mlepak.......

bad blnje aku mcd.....wahahahahah.......bad blnje mkan..........

lalalalalaala~~

kat mcd sunway plak.......aku ajak lg sorg kawan aku....bdk poli........aku pnggil die wan.....die pun dtg lah join skali........

n....tibe2.....brlaku lah drama skit......cover2 gitew......antra aku n meerul......wahahahahaha.....

bialah antra aku n meerul jer yg tau......

lalalalalala~~

tp kn...meh snie aku trus trang ngan korg smua.....aku mngharap kn brthdy aku taun nie dgn hrapan yg tggi.......

aku hrap.....org trsyg aku dpt dtg.....aku hrap...org yg trsyg...dpt paham.....aku hrap.....ada lah kjutan tuk aku.....

tp....xper lah....jnji aku dh ada sdikit ukiran pd hari lahir aku taun nie.......thanx 2 bad n my geng.....n also....abg ryz.....lalalalalalala~~

walaupun xde kek....xde lilin.....xde belon.....xde masa yg byk tuk enjoy.....

tp.....aku dh bsyukur sgt2......

=P

nnt bsok aku klua kn pic2 aku time brthdy aku ek.......

ehehehehehe.....

peace......

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Wednesday, 22 October 2008

...MiNGGu YaNG GiLeW...

gilew btul lah sem nie.......

mmg tnsion......

boleh x.....dah mggu last nie.....mcm tue lah byk asgmnt....n byk test......

gile x gile nama ny........

ptut mggu last nie lah ktorg leh ponteng byk klaz spt sem2 sblum nie mcm aku wat......

wahahahahaha.....

**kantoi**

erm........

test....test....test.....asgment....asgmnt....asgmnt.....

gilew....gilew....gilew......

pecah kepala otak aku........

nasib baik lah aku dh drop 3paper.....kalo aku ambik smua ny sem nie skali gus......

sah2 aku mmg btul2 jd gilew...........

ngee~~

tp pape pun.......

dah mggu akhir dh........

nk final dah..........

23 Oct 2008 - MUET (Speaking)

3 Nov 2008 - KJT 332 - Aerodynamics

8 Nov 2008 - MUET (Listening, Reading, & Writing)

13 Nov 2008 - KJP 326 - Manufacturing Process

18 Nov 2008 - KJT 367 - Aircraft Systems

GILEW!!!!!!!

FINAL EXAM!!!!!!!

SERABUT!!!!!!!!!

huhuhuhuhuhuhu........................

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

...KeLeWaTaN BeTuL...(MPG)

wahahahahaha..........

sawang....sawang........

lama ny xmsuk kat snie.....sawang dh byk balik..............

lalalalalalala~~

**sudah....jgn nk mncarut lebih2**

erm......korg......aku sem 6 dh skrg nie.....whahahahahaha.....

**tibe2**

xde lah.....aku skrg nie dh dlam sem 6 dlm diploma kjrtraan mkanikal nie........
n....aku nk grad.......!!!!

........tp.........

aku extend......sadis ny hidup aku......trpaksa extend......

so....grad lah aku sem 7 nnt.......

xper....jnji masa dpan trjamin.....btul x kawan2????

=P

ok..ok....

alkisah ny nie......

MPG...or nama penuh ny.....Majlis Pra Graduan......

yg d buat khas tuk bdak2 part 6.......

10 october 2008.....jam 8malam......di buat d Sunway Carnical Convention Center.....

aku....naili.....ameerul (gajah)....dan hakimi (lembu)......

**mati lah aku lpas nie**

wahahahahah.....

kami br4 dh merancang......naik kreta sama2........g ke diner MPG tue......

tp....aku jgak jd mangsa sbb kne drive.......wahahahahaha.....kereta????sah2 bkan kereta aku.....si

meerul dapat pinjam kereta kawan die........balun jer lah.......

nie antra gmbar2 time kat MPG tue.......

**byk dh upload kat myspace....friendster....n tagged**

xper....layan jer kat snie......


~aKu DRiVe~



~MeeRuL, MeSSYBoY, KiMie~



~Nai & aKu~


~BuDaK2 SeMeJa~

korg nk tgk x lagat2 bdk2 smeja aku.......xtau lah nk ckap mcmane.....korg tgk lah sndri k....aku juz jd juru rakam apa yg brlaku d tempat kjadian jer.....wahahahahaha.....



nie plak...pic2 aku bersama peminat2 aku......diorg smua smangat nk brgmbar dgn aku.....wahahahahah.......


wah....gitew.....prasan btul yer aku mlm tue....jd artis konon......


**verangan mat jenin**




slepas tue.....balik lah kami.......hantar nai d kolej dia.......


smpai lah aku d rumah hmpir jam 1pg......


wahahahhahaha......best........!!!!!

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Monday, 13 October 2008

~~PeNGaLaMaN PeRTaMa Ku~~

wahahahahhaha...........

tajuk mcm nk crite pngalaman yg tuut~~ plak kn???

wahahahahaha.......

xde mkne ny....!!!

ngee~~

nk crite nie....ada lah pngalaman aku yg kali pertama aku hadapi.......

pd 26sept......hari kedua aku d PD......prentz mmg dh rancang nk ke rembau.....d kg miku.....tuk apa???tuk mngambil air.......

yup...kat umah ktorg tue.....air mnuman kitorg guna air bukit.......so....bertong2 lah kami bawak dr PD ke rembau tue.......trun naik bukit nk smpai kat tempat kat kg miku tue.....

ktorg brtolak slepas suboh.....sbb prentz aku budget xde org time tue......smpai sana...tepat2 kul 7pg......tp.....mang ngai.......kami bukan org pertama........huhuhuhuhu......

so....terpaksa lah kami tuggu giliran nk ambik air tue........xper lah.....smbil tggu diorg....leh borak2 n knal2 dgn diorg.......

air ktorg nk ambik nie...kat lereng bukit.......majlis tempatan mmg dh sedia kn hos2 tuk salur kn air........

aku nie mmg jeniz xmnyabar.......so.....aku nmpk ada 1 hos dgn air yg agak slow.....trpencil skit kat area atas......dlm ati aku...."isi jer lah kat situ......jnji tong berisi air......lmbat2 pun.....drpd tggu diorg....tong aku xde air....."

so.....aku dok lah kat tmpat tue.....smbil jaga tong aku xjatuh.......

nden....beberapa ketika......diorg smua dh slesai isi air diorg......tong aku yg aku jaga td pun dh penuh......aku kmbali kat krete....n simpan tong tue......

lpas tue aku tlg mama n abah aku isi air plak......

sdang dduk2 borak2 smbil mengisi air jgak........

aku trnmpk ssuatu merayap d hadapan kaki aku......almaklum lah.....tmpat trpencil......

trus aku tny mak aku.......dlm lorat negeri......

messyboy : mama....adk trnmpk ssuatu lah mama.....apo bondo (bende) 'e (xde mksd) tue???cacing ko (ke) apo (ape) nie???knapo (knape) jalan 'e klaka plak????

mama : pacek (pacat)

messyboy : oooooo......mcm nie lah yo (ye) nghupo (rupa) pacek (pacat)....

mama : konyang (kenyang) dah pacek (pacat) tue....sapo (sape) lah dio (dia) isap td tue.....

dlm masa yg sama.......aku.....mama......n abah......trus cek kaki masing2.......wahahahahahha.......

dgn yakin kotrg ckap bkan ktorg yg kene.........wahahahaa......lega skit ati........

messyboy : pakcik yg dok kat snie td kowt punyo pacek.....nghupo (rupa) pakcik tue pun mcm baru balik dr kobun (kebun)

dgn tibe2.....aku trpandang.......celah jari kaki aku.........

ada darah meleleh........wah.....!!!!!!!!!!!

aku yg jd mangsa rupa ny..........

mcm nk pitam dowh..........

dah lah nie kali pertama aku jmpa pacat.....n trus jd mangsa........

uuuuwwwwaaaaaa..........

smpai skrg.....ada kesan gigitan pacat tue......mcm jd taik lalat kat celah jari aku tue.......

wahahahahaha.....pengalaman.............boleh d bangga kn x????

ngee~~

tue crite psal pacat.....

nie ada lg 1.......shari sblum raya.........

aku klua...drive krete sbb mama aku sruh ke pasar tuk beli bberapa bahan yg xcukup tuk masak......

so.....aku klua lah ke pekan......sorg2.......

pendek kn crite....stelah slesai beli smua barang yg mama aku pesan.......

aku pun mnuju balik.....

dlm perjalanan........ada 1 area tue brbukit.......agak curam......n trun dr curam tue ada ptrol pump shell.....aku pun mcm biasa lah.......drive jer......tibe2........

ada lah 1 krete yg bahlol n bodoh.......boleh plak......die trus jer klua dr simpang shell tue.....aku tgh laju trun bukit nie........

punya lah aku membrek.......smpai berdecit......dgn aku mngelak ny lg.....aku hmpir2 mlintang blok jln spenuh ny d bhagian aku......

nsib baik blakang aku xde krete......kalo x.....sah2 aku kene sondol dr blakang........

huhuhuhhuhuhuhu........

ahahahahhaha.........

tue lah antra pnglaman kali pertama yg aku leh share stakat nie..........

yg lain2 tue????

erm.......yg mana 1 ek????

wahahhahaha.....

ngee~~

dah...dah....

jmpa d post yg lain nnt.......

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

~~RaYa TiMe~~

erm.......

raya masih ada lg kn nie????

eheheheheh......

selamat hari raya aidilfitri semua.........

erm.......

uitm aku mula cuti tuk raya 27sept....yakni jatuh pd ari sbtu.......

tp....aku dgn hak kuasa sendri......aku tmbah cuti aku sndri.........

wahahahahaha.......

aku bertolak dr penang tuk pulang ke kampung halaman aku d PD pd 24sept.......

naik train tue beb......penat gilew.....tp jnji tiket train lg murah dr tiket bus.......wahahahahaha.......

ok.....smpai jer aku d PD dlm kul 10pg pd 25sept.......

penat ya amat......tp ati tetap happy jer......sbb dpt lah aku berpuasa dgn family aku.........

n semangat raya bersama family.........

byk jugak pekara yg berlaku bila berada ny aku d PD.........

tp tue lain post lah yer.....kat snie nk crite pasal puasa.......eh....!!!silap....psal raya........wahahahahaha.............

so........sbnarny raya taun nie xde lah meriah mana pun......

sbb ny......xde baju melayu baru taun nie.....sbb mama aku kata pakai jer baju melayu taun2 lepas.......

huhuhuhuhu.....xperlah.....balun jerlah.....janji aku dapat jeans......tshirt....n kasut baru.......

wahahahahaha.........

tp kn....tmbahan lg yg mnyebab kn raya taun nie xbest sgt.........adk bradik aku semua xda.......

diorg smua braya d rumah mertua masing2.........bertapa sayu nya hati aku........tggl lah aku d pg raya tue dgn prentz aku.........bertiga jer lah kami di rumah pada raya pertama.........

tp kn.....nasib baik lah diorg smua balik ke umah mertua masing2 pd malam raya.....at least......dodol....lemang.....rendang n smua msakan tuk raya......bkan aku sorg kene tlong prntz aku........wahahahahaha........

korg nk tau.......pd malam raya.......haruk pikok btul jd ny aku........

kak long aku dh balik ke rawang....n kak angah aku ke perak.....umah husbad diorg........diorg brtolak sblum maghrb........

so......dh jd kbiasaan....malam raya....org kmpung akan bertakbir rumah ke rumah.........abah aku ikut rombongan takbir.......n mama aku dh pengsan sbb kepenatan..........

tggl lah aku...abg aku n bini die.......kami kene siap kn smua hidangan tuk rombongan takbir tue nnt.......

byg kn....ptg tue dh lah kepenatan sbb brmain api sbb bakar lemang.....msak rendang n ketupat......siap masak plak btul2 sblum waktu berbuka.......

n tmbahan lg.....kali nie....tibe2 rumah ktorg d serang awal plak......kul 9 dh smpai kat rumah aku.....kbiasaan ny kul 12 baru smpai turn umah ktorg.......

apa lg....mmg bertambah kecoh lah....baru nk belah lemang....ptong ketupat n dodol.....buat air......pinggan mangkuk baru nk carik n klua kn.....

tp nasib baik lah.....on time btul......org dh slesai takbir n abis brdoa......kami pun dah slesai n siap hidang kat atas meje.........

wahahahahahhahaa..........pengalaman pertama aku......sbb sblum2 nie.....kakak2 aku jer yg kecoh2 buat bnde tue smua.........wahahahhahaaha...........

so....raya pertama......pkaian aku raya pertama.....baju melayu ayah aku dulu2......berjenama DON.....wahahahahha....baju lama.....aku muat pakai......wahahahahaha.......balun jer~~

aku n parentz aku pun bermaaf-maafan pun d meja makan kat dapur jer......xmcm sblum2 nie kat hall........ngee~~

n raya pertama juz dok umah jer........kalo x....sblum2 nie.....slalu g umah nenek.....tp kali nie....ntah....prentz aku x gerak pun.......pelik...pelik......

ahahahahahahah............

nie lah cerita raya pertama aku..........

ngee~~

peace u guysz........

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

~~SeTeLaH SeKiaN LaMa~~

kini aku kembali....nk membebel kat blog aku nie....

wahahahahha.....

lama ny aku xupdate.....bak kata sorg kawan aku nie.....

dah bersawang dh blog aku nie..........sorry yer cik abg ryz........

pnjam ayat ko jap.....ngee~~

aku malaz update blog bkan apa.......aritue sblum cuti raya nk update.......

tp intrnt aku buat hal......so xdpt update........

lpas cuti raya....xde mood n masa plak nk update......

waahahhaahahha....alasan semata2 jer tue......

ngee~~

jap.....!!!!

sbelum trlewat........

nk wish dlu kat sapa2 lah yg baca blog aku nie.......

selamat hari raya aidilfitri.........

wahahahahaha........

maaf zahir n batin k semua........

erm..........

aku nk mula kn crite aku dr mula aku start cuti........

jmpa d stiap posting aku ek.......

wah......ayat tmbah tunggang-langgang.........

ngee~~

=P

Wednesday, 24 September 2008

...SePi...

SEPI


apa yg korg leh fkir kn apabile dgr prkataan tue???

Monday, 22 September 2008

...aL-KiSaH...

wahahahahahah.....

korang nk tau???

bertapa malang ny nasib aku arinie.......

aku nie dh khabisan duit......mmg kering gilew.......

aku ari sbtu aritue....aku dh mula rasa kesempitan duit......dlm bank dh xde duit.....dlm tangan pulak????ada lah dlm RM4......so.....ari itu.....aku berbuka laksa....itu pun nisa,si kawan aku yg belanja........jimat sikt....wahahahaha.......

and dah lah aku nie perokok......nk beli sempoerna hijau kegemran aku xcukup lak dgn RM4 tue.....

so...aku beli lah rokok suria 2batang.....dh kne RM1.......layan jerlah........so...tggl lah RM3......

pny lah nk brjimat.....aku isap sebatang lepas brbuka......n sebatang lg sblum suboh.........

tibe2......dlm kul 12tghmalam....aku rasa lapa yg tramat......

duit tggl RM3......so aku fkir....beli lah roti 1buku......leh sahur roti skali...........

abis lah duit aku......tggl lah 90sen........sbb roti RM2.10......

bersahur lah aku dgn roti..............

masuk lah ari ahad....yakni arinie.......

aku dh mula rasa lain......aku dh lama xdpt nasi.....n dh lama xdpt sempoerna hijau aku......

huhuhuhuhu.....aku dh mula mcm dri aku nie bukan aku yg sebenar.........

aku tetap tabah kn dri........aku kuat kn semangat.........

so....aku berbuka dgn maggi plak arinie....nsib baik ada bekalan maggi........makan lah aku maggi kari sorg diri........janji perut aku beralas.........

tibe2.......aku tringat pada sempoerna aku......huhuhuhuhuhu...........

aku dh mula rasa kn dri aku mcm nk jd zombie dh........

abis aku ym smua org.......aku tulis mcm nie......

~~rokok~~
~~rokok~~

wahahahah.....cube byg kn...kalo korg prnah tgk zombie kg. pisang......zombie2 diorg cari otak kn????so....aku zombie yg cari rokok......wahahahahah.....betapa ketagih ny aku pd sempoerna aku.........

aku pjg kn akal.....mcmane aku nk dpt kn duit......so....aku mntk pnjam duit kat sorg kwan aku nie bernama feedo yg aku gelar globe.....kwan baik aku time kat skolah mnengah......wahahahaha......dgn baik hati lg pemurah.....die pnjam kn aku RM11.......

tp sadis ny.....die bdak UPSI yg brada di perak....aku nie kat penang......xperlah....die transfer kn duit tue dlm akaun bank aku.....bile dh masuk....pergh!!!betapa gmbira ny hati aku.......mcm nk melompat time die dh msuk kn duit.........

so...dgn hati girang ny.....dh berangan dgn RM10 tue nnt aku nk beli nasi n sempoerna aku......aku berjalan kaki sorang2 g bandar perda.......dekat je bandar perda dgn rumah sewa aku nie.......

mula2 aku g stesen petronas kat bandar perda......g tgk kat atm maybank.......hampeh.....xleh klua kn RM10.........xper......aku tetap bersabar......dgn penuh kesabaran.......aku berjalan kaki lg.....menuju ke pusat bandar perda pulak........

mula2 aku smpai di bank BSN......aku nk masuk.....tp langkah aku terhenti......sbb dlm tue aku tgk ada org yg mncuriga kn.....so......aku blah.....trus g tempat lain........

aku trus berjalan sampai lah ke bank islam.......dgn gelojoh ny aku mncocok kad aku kat atm tue......tibe2......aku dh taip nilai RM10......urusan aku d batal kn......sbb apa????proses pngluaran duit sedang dalam penyelenggaraan.........dua2 mesin atm plak tue mcm tue........

darah aku dh mula mnyirap.........

xper......aku trus brjalan lg.......aku pergi plak bank rakyat.......tgk2 kat screen atm tue......out of service.......pergh!!!!!

last chooice aku........aku trus ke bank maybank.......cocok2 kad aku kat mesin tue.....tekan nilai RM10.....screen pun kluar lah mnyata kn RM50 je leh klua kn...........huhuhuhuhuhu.......semua atm kat maybank tue plak tue................harap je mesin melambak........tp 1note RM10 pun xde.......suwei btul..........

dgn langkah penuh kekecewaan.......hati yg hancur punah....tp otak ligat brfikir......bank mana aku leh g........aku kluar dr maybank tue.........

aku kmbali smula ke bank rakyat....still d same.......g ke bank islam smula.....still sama mcm td......n akhir ny.....BSN yg td aku skip......cocok2 kat atm aku......tgk2 mesin tue khabisan duit...........

aaaaarrrrrgggghhhhhhhhhh..........!!!!!!!!!!!!!!

aku stress..............dah lah time tue hujan dh turun...........

cuaca pun paham dgn keadaan aku..........so.......aku redah jjer lah hujan dgn ati yg luluh hancur musnah............huhuhuhuhuhu.............

begini lah nasib aku.........

ini lah al-kisah aku..............huhuhuhuhuhu.............

lpas nie kn............aku taubat.........aku nk buat 2 tabung........1tabung duit........n 1 lg tabung tuk sempoerna aku...............wahahahahahahaha......................

tp kn......brguna jgak jd mcm nie.........clear abis aku ny syiling........kalo x sblum2 nie......syiling aku byk bertrabur......atas meja.....dlm laci.....atas lantai......dlm beg.......dlm poket......smua aku ambik.....aku kmpul kn...........dapat lah aku beli rokok suria 3btg.............ok lah.........layan jer........

wahahahahahhaah...............

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Sunday, 21 September 2008

...BiRTHDaY TiMe...

along & ryz....
erm......21 september......adalah brthdy mereka brdua.....

saja je kn....nk tulis dlm blog aku......aku xdpt smbut brthdy diorg....n aku xdpt bg adiah kat diorg.....

myb dgn bg ruang skit tuk mereka dlm blog aku....leh gnti kowt....eheheheheh.....
erm....along aku.....tahun nie dia dh 22....dah lah asal org muar....keje kat kl....mmg payah lah nk jmpe....huhuhuhuhu......


nie lg sorg.....ryz.....pngkat abg jgak....die lah sahabat aku......ehehehehehhe.......peace.....erm.....taun nie die dh 26......tua dah ko ryz....wahhahahah.....asal johor....dok kat pasir gudang plak tue.....huhuhuhu...lg payah nk jmpe.....


pape pun korg....

selamat hari lahir aku ucap kn untuk kdua2 insan tristimewa ini....along dan ryz..........

semoga korg brdua d murah kn rezeki......d pjg kn umor....dan sntiasa d cucuri rahmat dr Allah and jgak mendapat rahmat drpd Nya.....

semoga spjg prjlan hidup yg korg dh tmpuhi....akan mnjd iktibar dn tauladan untuk korg mnenpuhi hari2 akan datang pula.....luas kn fkiran...mtang kn dri anda....

take care both of u.......

snyum2 slalu.....

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Saturday, 20 September 2008

...NaK HaNDPHoNe BaRu...

tak tau lah...

sejak 2menjak nie...aku asik trfikir nak hp baru je....

huhuhuhuhu...hp yg aku gune skrg nie...dh 3taun dah aku pkai...

rupe ny pun dh xrupe hp...

brape kali dh jatuh dr katil...jatuh tgh jalan...bergolek sama mcm aku time aku accident...jatuh dlm kolah...tp xrosak2 lg...tnsion btul aku...luaran je dh xrupa hp...

aku pkai nokia 6020...huhuhuhu...tue pun aku bodek mak aku...mak aku pnya hp sbnar ny...aku sanggup balik PD dari Penang smata2 nk ambik hp baru mak aku nie...time 3taun lpas pnya crite lah...wahahahaha...


dlm pic tue...barang aku...erm....yg terselit putih tue lah hp aku...

myb aku dh bosan kowt...kwan2 aku pun asik tegur..."bila ko nk tuka hp ko nie aril?"...xpun..."pergh!!syg btul ko kat hp tue ek?!"

huhuhuhuhuhu......

aku sbnr ny suke gilew kat hp Sony Ericsson..

dlu...aku suka W810i...tp xde duit...xdpt beli....tggu lg...


klua pulak W850i...mmg gile hp slide mcm tue plak...tp xkesampaian nk mmpunyai ny jgak...huhuhuhuhu....sadis gilew.....


skarang dh klua yg trbaru skali....W980i....pergh.....smart gilew lah....aku suke sgt.....siap diorg mnjanji kn best audio experience lg tue....pergh......

kali nie btul2 aku nk hp baru.....

aku nk pujuk rayu mak aku lah mcm nie....tp kn...hrga ny aku budget dlm RM1600 kowt.....

mati lah aku.....mahal gilew beb.....uuuuuuwwwwwaaaa......

nk hp nie jgak......smart.....flip....sound best.....

nk tgk rupe die???
meh aku tnjuk.......


nak hp baru.....nak hp baru......
ada sape2 snggup beli kn tuk aku???jadi kn adiah brthday aku yg akan dtg ke????
wahahahahaha........
pape pun.....nie lah hp yg mmbuat aku angau stiap masa......
wahahahahaha......
~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Friday, 19 September 2008

...TeRiMa KaSiH KePaDa Si Dia...

seseorang telah mnyedarkan aku dari mimpi siang aku...

trima kasih aku ucapkan...

dia telah sedar kan aku dengan kata2 dia...

aku tak menyangka...betul2 xsangka...

"aqu klo nk owg mcm ko nieh senang2 jerk aqu bley dpt"

"senang2 jer aqu bley kitai"

"ko ni senang jerk nk dcairkn"

walaupun mungkin dia hnya bergurau gengan ayat2 dia...tapi ayat2 dia amat mnyentuh aku...amat mngecewakan aku...

maaf kan aku kalau aku terlalu emosi...

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

...CeRiTa BeST BaGi aKu...

korang...pernah tengok cerita GHOST kat 8TV x???



wahahahaha....tue lah cerita bersiri kegemaran aku...



cerita melayu yang paling best skali....



nama jer "HANTU"



tapi xseram...



tp romantik...lawak...dan penuh msg...



perlakon ny???



Cheryl Samad sbgai Ezza dengan Naz Ahamad sbgai Zack Imran...



Zack Imran nie lah sbgai hantu ny....



sbb die mati kne bunuh...jadi mangsa keadaan...



dan Ezza sorang saja yang boleh nampak Zack...



jadi Ezza yang jadi pengantara untuk Zack...



menolong Zack...



korang boleh tengok cerita nie kat Catch Up TV kat 8tv.com.my...



aku tgk pun kat situ gak...sebab aku stay kat rumah sewa...mmg xde tv lah...



ngee~~



aku suka lagu Opening Montague die...



best giler...



snie aku bg link tuk Opening Montague die kat youtube...



http://www.youtube.com/watch?v=Qtr54qm3Fp4

selamat menonton ek....

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Thursday, 18 September 2008

...Perkenalan aKu HuLuRKaN...

salam perkenalan untuk semua...

erm...ini pertama kali aku membuat blog...

tak tau sbenarnya nak tulis macamana...

so...better post aku yang pertama nie...aku kenal kan diri aku dulu...






~MeSSYBoY87~



nama aku Mohamad Shahril Bin Abdul Samad...

aku di lahir kan pada 23 oktober 1987...di hospital besar seremban...

aku di besar kan di Port Dickson...

aku merupakan anak bongsu daripada4 adik beradik...

aku mengaku...aku memang manja...tapi tak ada lah sehingga jadi anak emas...

aku ada 2kakak dan seorang abang...kak long, kak ngah, dan abg yen...

jarak umur kami sangat jauh...dengan abg aku saja dah 6tahun...beza dengan kak long pulak 10tahun...dan beza aku dgn kak ngah, 8tahun...jadi...aku hnya slalu stay kat rumah dengan perentz aku jew...

pada umur 6tahun...aku di hantar ke pra sekolah...di Sekolah Kebangsaan Kampung Gelam...

kemudian darjah 1 aku belajar di sekolah yang sama...aku memang pelat time kecil2 dulu...

aku ingat lagi 2 perkataan yang aku pelat...PINGGAN...aku sebut PINGA...CIKGU...aku sebut CIJU...wahahahahaha...

aku sekolah kat sekolah tue sampai darjah 6...Sekolah Kebangsaan Kampung Gelam...SKKG...tp sekolah aku sering di ejek sebagai SEKOLAH KANAK KANAK GILA...wahahaha...

aku dulu kat sekolah rendah di lantik menjadi pengawas perpustakaan...selalu ponteng klaz kat situ lah...alasan ada kerja kat perpustakaan...wahahahaha...tp...yang paling xboleh blah...aku sering jadi bahan budak2 lain...PONDAN...diorang panggil aku...huhuhuhuhu...may be aku terlalu manja...

ketika aku darjah 6 pada tahun 1999...masa nak ambil UPSR...aku tak tahu UPSR tue penting...so...aku main2 jerlah...tup2 dapat 3A2B...Matematik, Pemahaman, English...aku dapat A...tapi Sains dan Penulisan aku dapat B...

so...aku terus kan belajar di sekolah menengah di Sekolah Tinggi Port Dickson...dari tingkatan 1 hingga lah tingkatan 5...kemudian sambung sikit tingkatan 6...tapi 1minggu je...wahahahaha...

di sekolah menengah pulak...aku jadi pembantu koperasi...dari form 1 sampai lah form 5...time rehat...bertugas kat koperasi...dan aku lah satu2 nya melayu yang di lantik menjadi pembantu koperasi...wahahahaha...bangga...tapi kadang2 malu...

time aku PMR...still sama mcm UPSR...ambik endah tak endah jer...selalu ponteng klaz...selalu xsiap kerja rumah...dan akhir nya...keputusan PMR aku...6A 2B...aku dapat B untuk bahasa melayu dan sejarah...dan yang lain aku dapat A...tapi sedih gilew...cikgu2 aku perli..."ko cakap jawa ke apa kat rumah??"...di sebab kan semata2 bahasa melayu aku dapat B...huhuhuhu...

erm....SPM pulak...ini yang paling aku malu sekali...2A 4B 5C...math mode dapat A1 dan tassawur dapat A2...B3 plak aku dapat tuk pendidikan islam, sejarah, dan fizik...B4 plak dapat pada subjek bahasa melayu...wahahahaha...C5 aku dapat pada english, EST, dan add math...dan biologi dan kimia dapat lah C6....teruk kan result aku???wahahahahaha....

kemudian...dapat lah aku tawaran tuk masuk UiTM...happy gile bile dapat tawaran...tapi...mak aku...dia sedih sangat...sebab aku kene melapor di UiTM Sabah...aku dapat sambung study dlam Pra Sains...ingat lagi...sedang aku berlawak2 dengan mak aku pasal masa depan aku...tiba2 mak aku menangis...huhuhuhuhu...i miss her so much right now...

ok...tentang Pra Sians nie...sebab rsult SPM aku fizik lagi tinggi dr bio...so aku ambik jurusan fizik...sepatut nya Pra Diploma nie 1tahun (2sem)...tapi kami dpat peluang...pada semester 1..jika dapat pointer atas dari 3...lepas ke diploma...so...pendek cerita...dapat lah aku 3.12 tuk pra diploma sem 1 tue...dapat lah aku sambung ke diploma tanpa kene masuk ke sem 2...best...best...best... ;P

so...dapat lah aku tawan sambung ke diploma...aku dapat jurusan Kejuruteraan Mekanikal...di kampus Pulau Pinang...yang berada di Permatang Pauh ini...wahahahaha...

sekarang nie aku dh sem 6 di Penang nie...and korang nak tau CGPA aku skrg berapa???2.75...wahahahaha...teruk kn???pada sem 1...aku dpt GPA 3.49...skit lagi nak dekan...sem 2 rsult aku turun...3.27...sem 3 plak...2.59...sem 4???dapat lah aku 2.35...sem 5 plak???wahahahaha...2.18...korang nampak corak nya???menurun setiap sem...sebab tue lah CGPA aku 2.75 jer sekarang nie...wahahahaha....

ahahahahaha...

so...ini lah serba sikit cerita tentang aku...aku pun xtau nak cerita apa sebenar ny...kire boleh layan jer lah kn???

=P

~MeSSYBoY oCToBeRSKY~

Fitness Tip of the Day

There was an error in this gadget

...YaNG MeNYeBoK...WaHaHaHaHa...

...SeMua TeNTaNG aKU, iNSaN-iNSaN DaN DuNia Di KeLiLiNG aKu...